ARSLAN ve TORUNTAY KONYA’DA TİS İMZALADI

30 Nisan 2015 14:00, Haberler


ARSLAN ve TORUNTAY KONYA’DA TİS İMZALADI

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş ve Öz Taşıma-İş Sendikası ile Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ve merkez ilçe belediyelerinde bir süredir devam eden, bin 681 üyeyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay’ın katılımıyla imzalandı.

HAK-İŞ Genel Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay 30 Nisan 2015 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. İmza törenine Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımızın yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, HAK-İŞ Konya İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Sendika üyeleri, belediye yetkilileri ile basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Arslan: “Taşeron Sorununun Çözümü Sendikal Örgütlülük ve Kadro”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, belediyelerle yapılan toplu iş sözleşmesinin üyelerimizin ve belediyenin şartları dikkate alındığında başarılı bir sözleşme olduğuna dikkat çekti.

 

Arslan, gerçekleştirilen sözleşmenin iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, yapılan toplu sözleşmeyi emeğe ve emekçinin bakışına olumlu bir yansıma olarak gördüklerini dile getirdi.

 

Taşeron işçi sorununa da değinen Arslan, bir milyonu aşkın taşeron işçisi olduğuna ve bunların düşük ücretle güvencesiz çalıştırılmasının Türkiye’ye yakışmadığını vurgulayarak taşeron sorununun çözümünün, ancak sendikal örgütlülük ve kadrodan geçtiğini söyledi.

 

1 Mayıs'ı barış ve dayanışma günü olarak kültürümüze uygun şekilde kutlamak gerektiğini kaydeden Arslan, böyle bir tutum izlendiğinde 1 Mayıs'ta oluşturulan gerginliğin sona ereceğini de söyledi. Konya'da yapılacak 1 Mayıs kutlamalarını barışçıl bir ortamda gerçekleştirerek Türkiye'ye ve dünyaya farklı bir 1 Mayıs armağan edeceklerini belirten Arslan, 1 Mayıs'ın ve toplu iş sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Arslan, bütün ülkelerde 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığını, ancak ülkemizde 1 Mayısların gerginlik ve tartışma ortamı olarak algılanmasının, tarihi süreçte farklı gruplar tarafından 1 Mayıs’ın yapısını değiştirme çabaları sonucu olduğunu vurgulayarak, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in bu algıyı yıkmak adına yoğun uğraşlar içerisinde olduğunu söyledi. Arslan, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in kavgadan, gürültüden uzak, barış ve kardeşlik havasında kutlama gerçekleştireceğini belirtti.

 

Genel Başkan Yardımcımız Toruntay, imzalanan toplu iş sözleşmesinin Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nda çalışan işçiler açısından önemli kazanımlar sağladığını belirterek, sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Toruntay, işçilerin Toplu İş Sözleşmesi’nden yoğun beklentileri olduğunu, Sendika olarak bu beklentilerin karşılanması için yoğun bir çalışma ve müzakere süreci yürüttüklerini ifade etti.

 

Akyürek: “Hak-İş Sayesinde Çalışanlarla İş Barışı Sağlandı”

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün toplu iş sözleşmesine farklı bir mana kattığını belirterek, tüm emekçiler ve çalışanlar için hayırlı olmasını diledi. Konya Belediyeleri olarak taşeron işçiler başta olmak üzere tüm çalışanlara bütçe imkânları ölçüsünde gereken desteği vermeye çalıştıklarını kaydeden Akyürek, Hizmet-İş Sendikasının sunduğu sosyal ortaklığa dayalı diyalog ortamıyla, çalışanlarla iş barışının sağlandığını vurguladı. Akyürek, Konya’da HAK-İŞ ve MEMUR-SEN tarafından organize edilen 1 Mayıs’ın sevgi ve barış ile kutlanabileceğini de göstermesi açısından önemli bulduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası'na bağlı bin 681 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TİS imza töreni sonunda Genel Başkanımız Arslan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e bir teşekkür buketi sundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu