HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’DEN KONYA’DA 1 MAYIS ZİYARETLERİ

28 Nisan 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’DEN KONYA’DA 1 MAYIS ZİYARETLERİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile birlikte Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bütün ülkelerde 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığını, ancak ülkemizde 1 Mayısların gerginlik ve tartışma ortamı olarak algılanmasının, tarihi süreçte farklı gruplar tarafından 1 Mayıs’ın yapısını değiştirme çabaları sonucu olduğunu vurgulayarak, Hak-İş ve Memur-Sen’in bu algıyı yıkmak adına yoğun uğraşlar içerisinde olduğunu söyledi. Arslan, HAK-İŞ ve Memur-Sen’in kavgadan, gürültüden uzak, barış ve kardeşlik havasında kutlama gerçekleştireceğini belirterek, Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “1 Mayıs’ta, daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye için alanlarda olacağız ve bütün dünyaya taleplerimizi Konya’dan haykıracağız. 1 Mayıs, emek, dayanışma ve kardeşlik günüdür. Biz kardeşlik, barış, hak ve emek için buradayız. Kutlamalarımıza sizi de davet ediyoruz” dedi.

 

Vali Muammer Erol, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1 Mayıs’ın birlik, beraberlik ve kardeşliğe sahne olması dileğinde bulundu. Erol, 1 Mayıs’ta emek, hak ve hukukun daha fazla konuşulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, 1 Mayıs’ın hayırlara vesile olmasını dileyerek, kardeşliğin ön plana çıktığı, ‘Emek ve Dayanışma Günü’nün ismine yakışır bir şekilde geçmesini beklediğini kaydetti.

 

Ziyaretlere Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Yanı sıra Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile HAK-İŞ ve Memur-Sen Konya İl Temsilcileri ve yöneticileri de hazır bulundu.

 

Genel Başkanımız Arslan, ziyaretlerde 1 Mayıs Afişi, bildirisi ve HAK-İŞ şapkası verdi. Erol ve Akyürek HAK-İŞ şapkası ile poz verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu