YILDIZ: “19. FASLIN HIZLA MÜZAKEREYE AÇILMASI GEREKMEKTEDİR”

14 Nisan 2015 14:00, Haberler


YILDIZ: “19. FASLIN HIZLA MÜZAKEREYE AÇILMASI GEREKMEKTEDİR”

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, istihdam ve Sosyal Politika isimli 19. Faslın müzakerelere açılması gerekliliğini belirterek, “İstihdam ve Sosyal Politika adlı 19. Faslın müzakereye açılması noktasında AB-TR Üst Düzey Çalışma Grubunun ortaya koyduğu öngörülerin yerine getirilmesi sebebiyle 19. Faslın hızla müzakereye açılması gerekmektedir” dedi.

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 8-9 Nisan 2015 tarihlerinde Belçika’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK) 34’üncü toplantısına katıldı.

Genel Sekreterimiz Yıldız, Çağlayan Adliyesinde Başsavcının katledilmesinden dolayı terörü kınayıp başsavcıya, rahmet yakınlarına sabır diledi.

 

İstihdam ve Sosyal Politika isimli 19. Faslın müzakerelere açılması gerekliliğini ifade eden Yıldız, “İstihdam ve Sosyal Politika adlı 19. Faslın müzakereye açılması noktasında AB-TR Üst Düzey Çalışma Grubunun ortaya koyduğu öngörülerin yerine getirilmesi sebebiyle 19. Faslın hızla müzakereye açılması gerekmektedir” dedi.

 

Avrupa Birliği, Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin (ESK) Türkiye'de Sivil Toplum Kuruluşları adlı raporda, sorunu olan her kesimin 'azınlık' kavramıyla ifade edilmesine karşı çıkan Yıldız, bu hususun yeniden değerlendirilmesini ve sonuç bildirisinin bu açıdan değiştirilmesini istedi.

 

Türkiye, Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin rolünün tam olarak belirlenemediğini ve ESK'nın rolüne uygun olarak yapısının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Sosyal tarafların Başbakan dahil hükümet ile en üst düzey diyalog ihtiyacı olduğu açık olmakla birlikte ESK'nın, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya ESK'ları ile muhataplık durumu olduğundan başkanının ve yapısının diğer ülkelerle eş düzeyde olması gerekir” dedi.

 

Türkiye'nin AB Daimi Büyükelçisinin Türkiye'nin sınırlarını koruyamadığı değerlendirmesine katılmadığını ifade eden Yıldız, Türkiye'nin vizenin kaldırılması için AB kriterlerinin bir an önce yerine getirilerek vize serbestliğinin sağlanmasının gerekli olduğunu söyledi.

 

Yeni torba yasasının Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgelerinin alınmasında mali destekler geliştirdiğini ve bunun gençlerin MYK Belgeleri almasını teşvik edici nitelikler taşıdığını dile getiren Yıldız, gençlerin iş hayatına hazırlanmasında stajın önemine dikkat çekti. Yıldız, HAK-İŞ'in Üniversite ile işbirliğinde düzenli staj programı modeli geliştirdiğini söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu