ARSLAN, ELAZIĞ BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

13 Nisan 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, ELAZIĞ BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Nisan 2015 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız ile Elazığ Belediyesi arasında 221 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Belediye Başkan yardımcıları ve üyeler katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sözleşme ile yüzde 7 zam alındığını, kıdem zamları da konulduğunda bu rakamın yüzde 10’lara tekabül ettiğini söyledi.

 

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin belediyenin yeni yönetimiyle imzalanan ilk toplu iş sözleşmesi olduğunu belirten Arslan, üyelerimiz ve belediyenin şartlarının dikkate alınarak hazırlanan sözleşmenin başarılı bir sözleşme olduğunu söyledi.

 

Arslan, "Tabi ki üyelerimiz açısından meseleye, elde edilen rakamlarla bakarsak, eksik bakmış oluruz. İyi bir toplum iş sözleşmesinin tanımını biz daha geniş yönüyle bakarız. İşimizi, geleceğimizi, ekmeğimizi, aşımızı güvence altına alıyor muyuz, bir toplu iş sözleşmesinde ücretlerimizi gününde zamanında alabiliyor muyuz, iş yerinde kaos, kavga yerine iş barışını sağlayabiliyor muyuz, iş güvencemiz, ücretlerin zamanında ödenmesi ve iş yeri barışı en az toplu iş sözleşmemizin ücret zammı kadar önemlidir. Çünkü işimizi kaybetmemizin aslında geleceğimizi kaybetmekle eş olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni bir toplu iş sözleşmesinin keyfini ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, "Mutluluk iki taraflı olunca bir anlam ifade ediyor. Tek taraflı mutluluk, mutluluk değil. Biz şuna inanıyoruz. Bizler birbirimizin acılarını paylaştıkça acılarımız azalır. Bir birimizin mutluluklarını paylaştıkça, mutluluk artar. Bu kümülatif kat sayı oranıyla artar. Artarken de kimseden bir şey çıkmaz. Mutluluk ve paylaşmak böyle bir şeydir. Bunun için siz değerli kardeşlerimizle, bu mutluluğu paylaşmaktan keyif alıyorum. Elbette Elazığ Belediyesi’nde çalışan bütün personelin mutluluğu, huzuru, aile mutluluğu bizim olmazsa olmazımızdır" ifadelerini kullandı.

Yanılmaz, "Şunun bilinmesini istiyorum. Kendime aday olduktan sonra belirlediğim en önemli hedeflerden birisidir. Belediyede çalışan bütün personel maaşını almadıkça, Mücahit Yanılmaz buradan maaş almayacaktır. Ay sonu geldiğinde ben kendi maaşımı alayımda öteki ne olursa olsun demeyeceğiz, demedik. Bundan sonra da bu aynen böyle devam edecek" dedi.

Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı da "2 aydan beri görüşmeler yapıyoruz. En son Belediye Başkanı Yanılmaz noktayı koydu. Başkanımız, diğer komisyon üyelerine göre daha cömert davrandı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, belediyede çalışan 221 üyenin haklarını içeren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplu iş sözleşme töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu