MEHMET ELKATMIŞ’DAN ARSLAN’A ZİYARET

08 Nisan 2015 14:00, Haberler


MEHMET ELKATMIŞ’DAN ARSLAN’A ZİYARET

 

Kamu Denetçisi Avukat, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Susurluk Komisyonu Eski Başkanı ve TBMM Eski İdari Amiri Mehmet Elkatmış ve Kamu Denetçiliği Uzmanları Aslı Kan ile Alper Özyürek, 8 Nisan 2015 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ombudsmanlığın ülkemizde yeni tanınmaya başlandığını ifade eden Elkatmış, “Kamu Denetçiliği Kurumu ülkemizde yeni tanınmaya başlanan bir kurum oldu. Bu kurum toplum düzenine, insan haklarına, yargı işleyişine, adaletin güvenliği konularında önemli bir rol üstlenmiştir” dedi.

 

Kurumun ve işleyişinin bir mahkeme niteliğinde olmadığını vurgulayan Elkatmış, kurumun hukuka uygunluk denetimi yaptığını, hizmetlerini ücretsiz biçimde sunan bir hakem sistemi olduklarını belirtti.

 

Mahkemeler ile Kamu Denetçiliği Kurumu arasındaki ayrıma değinen Elkatmış, “Mahkemeler yasaya uygunluk denetimi yapar. Biz ise yasanın yanında hakkaniyeti göz önünde bulundurarak, hukukun uluslararası mevzuata uygunluk denetimini yaparız” dedi.

 

Genel Başkanımız Arslan, kurumun önemli bir görev üstlendiğine vurgu yaparak, “İnsan merkezli bir düşünceyi toplumda oluşturmak için, insanı merkezine alan, hak ve hürriyetleri önemseyen bir düşünce biçimini toplumda oluşturmak adına, Kamu Denetçiliği Kurumu önemli bir rol üstlenmiştir” dedi.

 

Vatandaşa güven sağlanması açısından kurumun omuzlarında büyük bir yük taşıdığının altını çizen Arslan, yeni Türkiye yolunda korkuları yenmek ve çatışmasız bir ortamda hakların haklıya teslim edildiği eşitlik düzenin var olması için, kurumun öneminin göz ardı edilemeyecek düzeyde olduğunu ifade etti.

 

Arslan, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun çalışmalarına HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bugüne kadar imkânlar dâhilinde yardımcı olunduğunu bundan sonraki süreçte de her zaman destek verileceğini belirtti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu