“HAK-İŞ’İN ANLAYIŞINDA ÇÖZÜMSÜZLÜK YOKTUR”

02 Nisan 2015 14:00, Haberler


“HAK-İŞ’İN ANLAYIŞINDA ÇÖZÜMSÜZLÜK YOKTUR”

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in anlayışında çözümsüzlük olmadığını, HAK-İŞ her zaman toptan kabul ya da toptan reddetmek anlayışı yerine sorunlara kaşı çözüm üretme çabası içerisinde olduğunu belirterek, taşeron işçilere yönelik örgütlenme seferberliğinin de bu anlayışın ürünü olduğunu söyledi.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 2 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Liman-İş Sendikası arasında 26. Dönemi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) toplantısına katıldı. Sözleşme TCDD'ye bağlı 16 No’lu işkolundaki işyerlerini (İzmir Alsancak Liman İşletmesi, İstanbul Haydarpaşa Liman İşletmesi, Van Gölü Feribot İşletmesi) kapsayacak.

 

Toplantıya Genel Sekreterimizin yanı sıra, Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, Liman-İş Genel Sekreteri Ahmet Uçar ve sendika uzmanları ile Van Gölü Feribot İşletmesi'ndeki sendika temsilcileri katıldı. TCDD'yi ise Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış başta olmak üzere bir çok yönetici temsil etti.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, başlatılan sürecin yeni ve zorlu bir süreç olduğunu, ancak bu süreçte yeni açılım ve yaklaşımlar ile sürecin başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade etti.

 

Ülkemizde yaygınlaşan taşeron sistemine dikkat çeken Yıldız, “Taşeron sistemi yaygınlaştı. Bu durumun devlet politikasına uymasına rağmen bizim sıcak baktığımız ve yakın olduğumuz bir durum olmadığını belirtmek isterim. Ancak bizim anlayışımızda çözümsüzlük yok, HAK-İŞ her zaman toptan kabul ya da toptan reddetmek anlayışı yerine sorunlara kaşı çözüm üretme çabası içerisinde bulunmuştur. Bu yüzden taşeron sistemi varsa biz de buna karşılık olarak sendikal hareket olsun dedik. Taşeron konusunda tüm Türkiye’de bir örgütlenme seferberliğimiz söz konusudur” dedi.

TCDD’nin Türkiye’nin gurur kaynağı bir kurum olduğunun altını çizen Yıldız, yapılacak olan toplu iş sözleşmesi çalışmalarında sorunların tümünün masaya yatırılarak çözüme kavuşturulmasını arzu ettiklerini ifade etti. Yıldız, “Önce işyeri olacak ki sonra iş ve işçi olsun. Burada öncelik sırası sistemin oluşturulması daha sonraki aşama karşılıklı eşitliktir” dedi.

 

Atıfta bulunduğu taşeron sistemi kapsamında TCDD bünyesindeki bütün taşeron işçileri de HAK-İŞ çatışı altında örgütlenme çalışmalarına davet eden Yıldız, “TCDD bünyesindeki bütün taşeron işçilerle buluşmak ve onları da HAK-İŞ çatısı altında örgütlemek isteriz. Burada yeni bir model oluşturacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Liman-İş sendikasının HAK-İŞ için önemli bir sendika olduğunun altını çizen Yıldız, yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi çalışmalarında sosyal diyaloğun sonuna kadar işletileceğini vurguladı.

Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı ise, Liman-İş Sendikası ile TCDD’nin özdeşleşmiş olduğunu, geçmişte olduğu gibi bu toplu sözleşme çalışmasında da sükûnet içerisinde, işçi ve işveren kardeşliği ile başarılı bir çalışmaya imza atılacağını ifade etti.

 

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Adem Kayış, yapılacak olan toplu sözleşme çalışmasının başarılı bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini, karşılıklı anlayış çerçevesinde sorunların çözümünün sağlanacağını söyledi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu