FAS HEYETİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

26 Mart 2015 14:00, Haberler


FAS HEYETİ’NDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

Fas’ın ilk siyasi başkenti olan Fes şehri Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve İstiklal Partisi Başkanı Hamid Chabat Maire ile beraberindeki heyet, 26 Mart 2015 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Genel Başkanımızın yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, heyetin HAK-İŞ’i ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Maire ile Fas İşçi Sendikaları Konfederasyonu 12. Olağan Kongresi’nde tanışma fırsatı bulduğunu yapılan kısa görüşmenin HAK-İŞ için çok büyük mesajlar içerdiğini vurguladı.

 

Önümüzdeki süreçte sendikalar arasında ikili ilişkilerin geliştirilip, hem konfederasyonlar hem de sendikalar bağlamında sağlam temelli güçlü bir ilişkinin kurulmasının ümit verici olduğunu belirten Arslan, “İkili ilişkilerin geliştirilmesi sayesinde başarılı çalışmalara imza atacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile “Kardeşlik Protokolü” imzalayan Fes Büyükşehir Belediyesi’nin anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiğinin altını çizen Arslan, HAK-İŞ için Konya’nın anlamının büyük olduğunu ifade etti. Arslan, “Konya konfederasyonumuz için önemli bir merkez, Konya’da uzun yıllar işçi olarak çalıştım. Konya’nın işçi hareketi açısından ve sanayileşme açısından önemi göz ardı edilemez” dedi.

 

HAK-İŞ’in yeni bir sendikal vizyon inşa etme çabası içinde olduğunu kaydeden Arslan, “ HAK-İŞ olarak medeniyetimizin bize kazandırdıklarından vazgeçmeden, evrensel değerleri de göz ardı etmeden yeni bir sendikal model oluşturmak için yoğun bir şekilde uğraşıyoruz” dedi.

 

Fes Büyükşehir Belediye Başkanı Hamid Chabat Maire ise, HAK-İŞ’in misafirperver tutumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Maire, “HAK-İŞ olarak ülkenize büyük katkılar sağladığınızın farkındayız. Hem ülkemiz için hem halkımız için HAK-İŞ ile olan ikili ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Türkiye’deki çalışma hayatının en önemli aktörlerinden biri olan HAK-İŞ’in çalışma hayatındaki ve iktisadi alandaki tecrübelerinden daima yararlanmak istiyoruz. Bu açıdan bizim için HAK-İŞ’in önemi çok büyük” dedi.

 

Konya ile kardeş şehir anlaşması imzaladıklarını vurgulayan Maire, “Hem Konya hem Fes iki ülkenin eski başkentleri, ülkenizin kalkınmasına Konya’nın katkı verdiğini düşünüyorum. Bu anlaşma ile iki ülke ilişkileri daha olumlu ve başarılı bir hat üzerinden devamlılık sağlayacaktır” dedi.

 

Toplantı sonunda Genel Başkanımız, Maire’e HAK-İŞ armalı fincan takımı ve vazo hediye etti.

 

TORUNTAY FES HEYETİ İLE BİRLİKTE KONYA’DA

 

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Fes heyeti ile birlikte 25 Mart 2015 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Fes Büyükşehir Belediye Başkanı Hamid Chabat Maire ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek “Kardeş Şehir Protokolü” imzaladılar.

FAS HEYETİNDEN SALİM USLU'YA ZİYARET

 

Fes Şehri Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve İstiklal Partisi Başkanı Hamid Chabat Maire ile beraberindeki heyet 26 Mart 2015 tarihinde Onursal Genel Başkanımız ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu makamında ziyaret etti. Uslu, Fas heyetine TBMM Genel Kurul çalışmaları hakkında bilgi verdi ve TBMM'yi gezdirdi.


FES HEYETİNDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’A ZİYARET

 

HAK-İŞ’in daveti ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü imzalamak üzere Türkiye’de bulunan Fes Heyeti, 26 Mart 2015 tarihinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu