YILDIZ, “ÇALIŞANLARI HAK-İŞ’TE ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

18 Mart 2015 14:00, Haberler


YILDIZ, “ÇALIŞANLARI HAK-İŞ’TE ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, taşeron konusunun Türkiye’de kanayan bir yara olduğuna dikkat çekerek, uygulanmakta olan taşeron modelini eleştirdi. Haksızlıklara yol açan, adaleti zedeleyen ve ikili bir yapıyı öngören bir sistemin var olduğunu ifade eden Yıldız, taşeron işçilerine HAK-İŞ’te örgütlenme çağrısında bulundu.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 13 Mart 2015 tarihinde Sakarya’da düzenlenen “Taşeron İşçileri Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantıya Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ile çok sayıda taşeron işçi katıldı.

 

Toplantıda, taşeron işçilerin sorunları ve çözüm önerileri, taşeron işçilerde toplu iş sözleşmelerinin süresi, toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesine ait yönetmelik, kamu ihale kanununa göre ihale edilen personel çalıştırılmasına ve hizmet alımında istihdam edilen işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi hakkında bilgiler verildi.

Genel Sekreterimiz Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, Sakarya’da çalışan ve emekli sayısının çok olduğuna dikkat çekti. Taşeron işçilerin gönüllerinin büyük, sefaletlerinin çok olduğu bir durumla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bugüne kadar bir gayret içerisinde olduk. Sendika sayımızı arttırdık ve çalışmalarımıza çok yönlü olarak devam ediyoruz. Bu kapsamda yeni iş kolları açacağız. Sakarya’da küçük bir HAK-İŞ Konfederasyonu oluşturmak için kararlıyız. Çünkü HAK-İŞ ekonomik, sosyal, siyasi ve sınır ötesi sorunlar dâhil olmak üzere kurum olarak hiçbir konu karşısında ağlama duvarı değildir. Sorunların çözüm merkezidir. Sorunları çözmek için uğraşır” dedi.

Taşeron konusunun Türkiye’de kanayan bir yara olduğunun altını çizen Yıldız, uygulanmakta olan taşeron modelini eleştirdi. Haksızlıklara yol açan, adaleti zedeleyen ve ikili bir yapıyı öngören bir sistemin var olduğunu belirten Yıldız, taşeron işçilere HAK-İŞ’te örgütlenme çağrısında bulundu.

 

Yıldız, HAK-İŞ için ilkeli, kararlı, onurlu olmanın herşeyin üzerinde olduğunu, HAK-İŞ’in güvene büyük önem verdiğini belirterek, çalışanları HAK-İŞ’te örgütlenmeye çağırdı. Çalışanları en iyi HAK-İŞ’in temsil ettiğini belirten Yıldız, çalışanlara “Karalama kampanyalarına değer vermeyi, çözüm üretenlere kulak verin” çağrısında bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü ise, deprem zamanında kadro vaat edilip halen taşeron işçi olarak çalıştırılanların salonda olduğuna dikkat çekti. Kütükçü, “Taşeron işçi denilince akla, emeği çalınmış, senelik izni olmayan, tazminatı olmayan, gecesi gündüzü belli olmayan ve iş güvencesi olmayan insanlar geliyor. Sendikaların örgütlü bir şekilde çalışarak, birçok zorluğu atlatarak bugünlere geldiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’a Ziyaret

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve beraberindeki heyet Sakarya’da bir dizi ziyaretlerde de bulundu.

 

Ziyarete Genel Sekreterimiz Yıldız ile Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, Çelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, Öz Orman-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Adem Öz, Öz Gıda-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer, Öz-İş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Abdurrahman Deniz katıldı.

 

Ziyarette HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikaların Sakarya’da sürdürdükleri faaliyetler hakkında Vali Coş’a bilgi verildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na Ziyaret

 

Vali ziyaretinin ardından heyet, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar’a Ziyaret

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız başkanlığındaki heyet, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yusuf Alemdar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının toplumda her zaman lokomotif görevi gördüğünü ifade etti.

 

Alemdar, “Biz attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her projede vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın görüşünü aldık. Bundan sonra da ilçemiz adına atacağımız her adımda milletimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte olmaya fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye Ziyaret

 

Genel Sekreterimiz Yıldız ve beraberindekiler, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi ziyaret etti. Yıldız, “Taşeron işçilerde toplu iş sözleşmesi süreci” hakkında Başkan Dişli'ye bilgi vererek belediyede çalışan taşeron işçilerin sendikaya katılmaları için destek istedi. Yıldız, Kamu İhale Kanununa göre ihale edilen personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında istihdam edilen işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi hakkındaki yönetmelikle ilgili konular hakkında bilgi verdi.

Başkan Dişli, “Taşeron işçilerimiz ağır bir hizmet görüyor.83 mahalle olduk. Her mahalleye daha kolay hizmet götürebilmek için taşeron gerekli" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterine Ziyaret

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve beraberindeki heyet, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ı da makamında ziyaret etti. HAK-İŞ’in örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verildi ve Sağlam’dan destek istendi.

 

Yıldız ve beraberindekiler, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç’ı da makamında ziyaret etti. HAK-İŞ ve bağlı sendikalarının Sakarya’da yürüttüğü örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu