ARSLAN, DENİZLİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

18 Mart 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, DENİZLİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mart 2015 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imza törenine katıldı.

 

İmza törenine Genel Başkanımızın yanı sıra, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör ile sendika temsilcileri ve çok sayıda belediye çalışanı işçi katıldı.

 

Genel Başkanımız yaptığı konuşmada, uzun ve yorucu bir toplu sözleşme maratonun da uzlaşmayla bitmiş olmasının önemli olduğunu belirterek Denizli’nin sosyo-ekonomik yapısına değindi.

 

Arslan, "Denizli gerçekten Türkiye'nin gelişmişlik sıralamasında önde gelen şehirlerden birisi. Denizli, ihracat potansiyeli ile şehircilik alt yapısı ile çağdaş kent olma konusundaki son yıllarda yapılan hizmetleriyle hakikaten bölgenin yıldızı bir şehir" dedi.

Üzerinde uzun uzun müzakere ettikleri toplu sözleşmenin imzasını atacaklarını ifade eden Arslan, "Toplu iş sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, hep beraber sağlık, sıhhat, huzur içerisinde, ağız tadıyla yaşayacağımız bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise çalışanların emeğini verme konusunda kafalarında soru işareti bırakmama adına tüm imkanları her zaman seferber ettiklerini ifade ederek, toplhu iş sözleşmesinin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Zolan, “İlk yıl için toplamda yüzde 10.14 artış yapmayla ilgili karar aldık. İkinci yıl yüzde 7.8 ve üçüncü yıl ise yüzde 7.5 kararı aldık. Eğer ikinci ve üçüncü yıl enflasyon altında kalırsa o fark belediyemizce ödenecek. Biz sizin eksiye gitmesini değil artıya gitmesini istiyoruz. Üç yıl artı devam etsin kararıyla aldık. Sosyal haklarda herhangi bir geriye gidiş yok. İkramiyeler ve diğer haklarda eksilme yok" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve DESKİ Genel Müdürü Güngör toplu iş sözleşmesini imzaladı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu