ARSLAN: "BÖLGE HALKI ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYOR"

11 Mart 2015 14:00, Haberler


ARSLAN: "BÖLGE HALKI ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYOR"

 

Genel Başkanımız Arslan, çözüm sürecini çok önemli bulduğunu ve süreçte atılacak adımların enine boyuna incelenmesi gerektiğini belirterek, "Bu sorun uzun yıllardır canımızı yakan bir durum. Ülkemiz ne zaman bir sıçrama yapacak olsa bu sorun ayağında bir pranga oluyor. O yüzden biz HAK-İŞ olarak süreci önemli buluyoruz" dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2015 tarihinde TRT AVAZ kanalında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı tarafından moderatörlüğü yapılan "Düşünce Avazı" programına katılarak "Çözüm Süreci"ndeki son durum hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecini çok önemli bulduğunu ve süreçte atılacak adımların enine boyuna incelenmesi gerektiğini ifade eden Arslan, "Bu sorun uzun yıllardır canımızı yakan bir durum. Ülkemiz ne zaman bir sıçrama yapacak olsa bu sorun ayağında bir pranga oluyor. O yüzden biz HAK-İŞ olarak süreci önemli buluyoruz" dedi.

 

Arslan, sürece farklı bir pencereden bakılması gerektiğini, aslında sürecin çok kolay geçmeyeceğini ancak, olaya dünyadaki örnekleriyle bakılırsa doğal seyrinde ilerlediğinin görüldüğünü ifade etti.

 

Süreci provoke etmek isteyen tarafların ve sürecin ilerlemesinden rahatsız olan kesimlerin illaki olacağına dikkat çekerek, “Sonuçta Türkiye küresel güçlerin oyununu milli bir çözüm projesi geliştirerek bozdu. Ancak bu çabalar sonuçsuz kalacak ve inanıyorum ki çözüm süreci başarıya ulaşacaktır” dedi.

 

Kürtlerin sürecin devam etmesini ısrarla istediğini vurgulayan Arslan, "Bölgedeki incelemelerimizde de gördük ki bölge halkı süreci destekliyor ve akan kanın durmasını istiyor. Kürtler yüzde 90'lara varan oranlarda çözüm sürecinin ve 2 yıldır devam eden çatışmasızlığın sürdürülmesini istiyor" dedi.

 

Süreç üzerinde hangi oyunlar oynanırsa oynansın sürecin başarıya kavuşacağına inancı olduğunu vurgulayan Arslan, "Bugün kandil ne derse desin, küresel güçler hangi tezgahları kurarsa kursunlar, sonuçta bu hareketin dayandığı yer bu topraklar. Anadolu coğrafyası bu sorunun çözümünü istiyor. Bu insanlar çözümün ne anlama geldiğini ve barışın ne olduğunu fark ettiler. İşte bu nedenle bu halk barışı, çözümü ve mutlaka kardeşlik hukukumuzu inşa edeceğimiz bir yolu açacaktır" dedi.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu