HAK-İŞ’TEN “ÖZGECAN ASLAN” HATIRA ORMANI

07 Mart 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN “ÖZGECAN ASLAN” HATIRA ORMANI

 

HAK-İŞ, ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ demek ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için “Her Kadın Bir Fidan” sloganıyla, Ankara Bala Mevkiinde “HAK-İŞ Kadın Komitesi ÖZGECAN ARSLAN Hatıra Ormanı” oluşturdu.

“HAK-İŞ Kadın Komitesi ÖZGECAN ASLAN Hatıra Ormanı” fidan dikim etkinliği, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile 81 ilden gelen HAK-İŞ Kadın Komitesi Temsilcilerimizin katılımıyla 7 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Arslan, Fidan Dikim Töreni’nde yaptığı konuşmada, HAK-İŞ’in hatıra ormanı projesinin Özgecan Aslan cinayeti sonrasında HAK-İŞ için daha çok anlam ifade ettiğini, bu sebeple yapılan Hatıra Ormanı’nın adını Özgecan Aslan Hatıra Ormanı koymanın önemli olduğunu ifade etti.

 

Hatıra ormanı çalışmasının “Her Kadın Bir Fidandır” teması ile taçlandırıldığını ifade eden Arslan, “Bugün bu çalışmanın sonucu olarak Türkiye’nin 81 ilinden katılan HAK-İŞ kadın komitesi üyesi arkadaşlarımızla beraber her kadın bir fidandır teması ile fidanlarımızı toprak ile buluşturduk ve arkadaşlarımıza sertifikalarını takdim ettik” dedi.

Yapılan çalışma ile kadına şiddeti eleştiren tepkilerin ortaya koyulması açısından bir fırsat oluşturulduğunun altını çizen Arslan, Özgecan Aslan’ın şahsında bütün şiddet gören kadınlar için bir mücadele başlatılması gerektiğini belirtti.

 

Sadece ülkemizde değil yeryüzünün her noktasında kadına yönelik şiddetin durdurulması ve bu konuda daha somutlar atılmasının gerektiğini vurgulayan Arslan, “Bir yönüyle yasal düzenlemeler yapılırken bir yönüyle de, zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Maalesef pek çok kadın, gördüğü şiddeti paylaşmaktan korkuyor. Dolayısı ile istatistiklerde yer almayan daha derin bir sorunla karşı karşıyayız. Dünyanın her yerinde ve hemen hemen her toplumda şiddet ne yazık ki azalmak yerine artmaya devam ediyor” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonunun her zaman öncelikleri arasında kadına yönelik şiddetin durdurulması için yapılan çalışmalar ve alınan kararlar olduğunun altını çizen Arslan, “Bu konu konfederasyonumuzun 12. Olağan Genel Kurul kararı olarak da yer almıştır. Kadına yönelik şiddetin durdurulması konusunda daha somut adımlar atılması ve daha caydırıcı tedbirler alınması konusunda HAK-İŞ kendisini sorumlu hissetmektedir. O yüzden bu tür etkinliklerimizle kadına yönelik şiddete dur demek adına bir kampanyayı burada başlatmış olduk. Umuyorum bütün kadın komitesindeki arkadaşlarımız kendi illerinde bu ve benzeri etkinlikleri devam ettirecekler” dedi.

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Melike Özmen ise, “HAK-İŞ olarak, ülkemizde de önemli bir toplumsal sorun niteliğinde olan, son dönemlerde artarak, daha görünür bir hal alan, vicdanları kanatan kadına yönelik şiddeti, insan hakları ihlali olarak değerlendiriyor, kabul edilemez buluyoruz” dedi.

Özgecan Aslan ve ailesine başsağlığı dileyen Özmen, “HAK-İŞ olarak vahşice kıyılan Özgecan kızımıza bir kez daha Allah'tan Rahmet diliyoruz. Vakur duruşlarıyla tüm Türkiye’ye ders veren ailesine başsağlığı ve sabır Diliyoruz. Özgecan kızımıza kıyanları lanetliyor ve adaletin onları en sert ve ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile 81 ilden gelen HAK-İŞ Kadın Komitesi Temsilcilerimiz fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikimlerinin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekiler katılımcılara fidan sertifikalarını takdim etti.



 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu