İRANLI SENDİKACILARDAN ARSLAN'A ZİYARET

20 Şubat 2015 14:00, Haberler


İRANLI SENDİKACILARDAN ARSLAN'A ZİYARET


İran Hane-i Karger (İran İşçi Evi) ‘nden 5 kişilik bir heyet, Genel Başkanımız Arslan ile görüştü.

 

İran’da faaliyet gösteren Hane-i Karger (İran İşçi Evi) adlı işçi sendikaları federasyonundan Genel Başkan Yardımcısı Mohamed Hamza başkanlığındaki 5 kişilik bir heyet, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı 20 Şubat 2015 tarihinde ziyaret etti. Ziyarette, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, İran Meclisi’nde Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Milletvekilleri ve Sekreteri ile uzmanlarımız hazır bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere ülkemize gelen Hane-i Karger heyeti ile Konfederasyonumuz HAK-İŞ arasındaki görüşmede, iki emek örgütü arasındaki ilişkilerin yanı sıra hem iki komşu ülke ilişkileri hem de Ortadoğu ülkeleri arasındaki durum tüm yönleriyle ele alındı.

 

Görüşmede HAK-İŞ ile Hane-i Karger arasındaki ilişkilerin çok eski olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Arslan, “1990 yılında 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Tahran’daydık. O mitingde Ahmed Humeyni de bir konuşma yapmış ve iki konfederasyon arasındaki ilişkileri geliştirme kararı alınmıştı. Geçen sürede, karşılıklı ziyaretlere rağmen bir türlü somut adımlar atılamadı. Genel Sekreter Mahcub ile Cenevre’deki görüşmemizde de ilişkileri geliştirme niyeti ve kararlılığını yineledik. Artık gelecekte ne yapacağımıza bakmamız gerekiyor. İki emek örgütü olarak, hükümetler arası ilişkilerden bağımsız olarak ortak çalışmalar yapabiliriz. Gelecekte ilişkileri hangi alanlarda ve ne şekilde, kısa-orta-uzun vadede nelere yapılabileceğini müzakere etmeliyiz” dedi.

HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararlardan birisinin “Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve küremizdeki tüm mazlumların ve mağdurların bizden alacakları olduğunun ilan edilmesi” olduğunu kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

 

“Biz emek örgütlerinin dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlara ve mağdurlara karşı yapması gerekenler var. Örgütlerimiz, işbirliği içerisinde onlara dönük somut projeler yapabilir. Irak’ta, Filistin’de, Lübnan’da, Libya’da, Suriye’de ve Mısır’da yaşananlar bizleri derinden üzüyor. Sorumluluk duygusu altında çok çalışmak durumundayız. Ülkemizde Irak’tan ve Suriye’den gelen yaklaşık 1,5 milyon savaş mağdurunu misafir ediyoruz. Yemen’e, Lübnan’a, Libya’ya, Filistin’e, Irak’a ve Suriye’ye ve oradaki çatışma ortamlarına baktığımızda kimi sorumlu tutacağız? Emperyalist devletleri mi yoksa onların bu ülkelerdeki uzantılarını mı? Konfederasyonlar olarak bu karmaşık sürecin sona ermesi ve acıların son bulması için çaba harcamamız gerekiyor; çünkü Batı Dünyası, Ortadoğu’da akan Müslüman kanı üzerinden hesap yapıyor!”

 

Bölgenin iki güçlü devleti İran ve Türkiye’nin büyük sorumluluk taşıdığını vurgulayan Arslan, “Sendikal örgütler olarak, uluslararası barışa katkı yapmalıyız. Sorunların çözümü için birlikte çalışmalıyız. Hükümetlerimizi yönlendirmeli ve politikaların emekçiler lehine şekillendirilmesi yönünde çaba harcamalıyız” dedi.

 

İran Hane-i Karger (İran İşçi Evi) Genel Başkan Yardımcısı Hamza, “Size Genel Sekreterimiz Mahcub’un selamlarını getirdik. 2,5 milyon üyemizle ile İran’da oldukça güçlü bir sivil toplum kuruluşu ve emek örgütüyüz. İran Meclisi’nde işçileri destekleyen, işçilerin haklarını koruyan bir grup milletvekili ile size geldik. Tüm dünyayı saran küreselleşme ve özelleştirme dalgası, işçilerin sorunlarını artırmaktadır. Bu sorunların çözümü için iki strateji belirledik. İlk olarak, eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Bu doğrultuda, işçilere yeni bilgi ve beceri kazandırmak üzere, üniversite kurma kararı aldık. İkinci olarak; işçilerin sosyal yaşama daha aktif katılmaları amacıyla Hazar Denizi sahilinde ve diğer kentlerde sosyal tesisler kuracağız” dedi.

 

Emperyalizmin müdahalelerine karşı işçilerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade eden Hane-i Karger Genel Başkan Yardımcısı Hamza, şöyle konuştu: “Aynı dinin mensuplarıyız, aynı coğrafyada yaşıyoruz ve ortak düşmanlara karşı mücadele veriyoruz. Dolayısıyla, emperyalist güçlere karşı dayanışma ve işbirliği içerisinde olmalıyız.”

 

Hane-i Karger Genel Başkan Yardımcısı Hamza, Genel Başkanımız Arslan başkanlığında HAK-İŞ’ten bir heyeti İran’a davet etti.

 

Genel Başkanımız Arslan da, Hane-i Karger’den bir heyeti 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 13.Kongresi’ne ve 40.Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine davet etti.

 

Ziyaret, Genel Başkanımız Arslan’ın konuk heyete HAK-İŞ duvar saati ile cüzdan setinden oluşan hediyeleri takdim etmesiyle son buldu.

 



HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu