CENGİZ GÜL, RUSYA FNPR KONGRESİNE KATILDI

13 Şubat 2015 14:00, Haberler


CENGİZ GÜL, RUSYA FNPR KONGRESİNE KATILDI

 

Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz Gül, Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu’nun (FNPR) 7-9 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen kongresine katıldı. Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu’nun (FNPR) davetlisi olarak Çelik-İş Sendikası Danışmanı M. Onur Sayılan ile birlikte Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz, ziyaret sırasında son derece önemli ve olumlu görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

 

FNPR Genel Başkanı Mihail Shmakov ile bir araya gelen Gül, Shmakov’a Türkiye’den getirdiği hediyeleri sundu ve Türkiye ve Rusya’daki işçi hakları ve sorunları konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

FNPR Kongresine Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı. FNPR Genel Başkanı Mihail Shmakov kongre açılış konuşmasının ardından söz alan Putin, Rusya’daki ekonomik krizin geçici olduğunu belirtti. Putin, “Bu krizi işveren ve işçi sınıfları başta olmak üzere, toplumun her kesiminin katkıları ile aşacağız. Bu süreçte sendikaların daha aktif bir rol üstlenmesi gerekir” diye konuştu.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından 720’si delege olmak üzere, 2000’in üzerinde katılımcı ile yeni tüzüğün sunulması ve seçim aşamalarına geçildi.

Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz Gül ve beraberindekiler Rusya’nın Magnitagorsk Eyaletinde bulunan MMK Sendikası’nın kongre merkezinde bulunan Genel Başkanı Aleksandr Derunov ile görüştü. Son derece samimi bir havada geçen görüşme konusunda Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz Gül “Buraya gelirken, Sayın Derunov ile temasta bulunmayı çok önemsiyordum. Lakin MMK’nın Türkiye’de de bir fabrikası var. O yüzden bir araya gelmemiz çok önemliydi. Kendisiyle zaten uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Bu görüşmede de işçi hakları konularında kendisiyle aynı fikirleri paylaştığımızı bir kere daha gördüm ve memnun oldum.” dedi. Toplantının sonunda, kısa bir süre sonra yeniden bir araya gelme sözü veren Gül ve Derunov, samimi bir şekilde kucaklaşarak ayrıldılar.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu