ILO TÜRKİYE DİREKTÖRÜ ÖZCAN HAK-İŞ’TE

16 Ocak 2015 14:00, Haberler


ILO TÜRKİYE DİREKTÖRÜ ÖZCAN HAK-İŞ’TE

 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan 14 Ocak 2015 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü. Arslan ve Özcan, Türkiye’deki sendikalaşma ve çalışma hayatında yaşanan problemler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Arslan, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan’a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti. Özcan’ın 7 Ocak tarihinden itibaren ILO Türkiye Direktörlüğü görevine getirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Arslan, çalışma hayatına HAK-İŞ Konfederasyonu’nda başlayan Özcan’ın başarılı çalışmalarının ILO çatısı altında artarak devam edeceğine olan inancını belirtti.

Türkiye’de sendikal mücadelenin zorlu bir kulvar olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye’deki sendikalaşma oranının düşük olduğunu ve kamuoyunun sendikal yaşama bakış açısının olumlu olmadığını ifade etti.

Arslan, işçi sendikalarına üye olabilecek 13 milyon sigortalı işçi bulunduğunu ama bunların yalnızca 1 milyonun sendikalı olduğunu ifade etti. Geriye kalan yüzde 90’ın örgütsüz, toplu sözleşmesiz ve güvencesiz çalıştığına dikkat çeken Arslan, toplumunun sendikal harekete olumlu bakmadığını ve kamuoyunun yönlendirilmesinin sendikalaşmayı etkilediğinin altını çizdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu