ARSLAN: “ ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KÂĞIT ÜZERİNDE KALMASIN”

09 Ocak 2015 14:00, Basın


ARSLAN: “ ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KÂĞIT ÜZERİNDE KALMASIN”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, tasarruf gerekçeleriyle işten çıkarılmadıkları, özgürce mesleklerini icra edecekleri bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“Basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştırılanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinden beri ülkemizde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

 

Basın emekçileri, her türlü şartta ve koşulda toplumun bilgilendirilmesi ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle savaş muhabirliği yapan arkadaşlarımızın uluslararası alanda yasalarla korunmasına karşın savaşlarda tutsak olarak tutulmalarının hala önüne geçememekteyiz. Dünyanın birçok sorunlu bölgesinde yazıları ve fikirlerinden dolayı tutsak gazetecilerin olduğunu biliyoruz. Basın mensuplarının özgürce çalışmaları garanti altına alınmalıdır. Geride kalan 54 yıla rağmen Çalışan gazeteciler Günü’nün kutlanması sadece kâğıt üzerinde kalan bir uygulama olarak devam etmektedir. Şartların iyileştirilip basın emekçisi kardeşlerimizin bu önemli günü fiili olarak da mutlu bir şekilde geçirmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir.

 

Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması için çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Tüm basın emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye, haklarını aramaya davet ediyoruz.

 

Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, tasarruf gerekçeleriyle işten çıkarılmadıkları, özgürce mesleklerini icra edecekleri bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ocak 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu