ERİTRE HEYETİ HAK-İŞ’TE

05 Ocak 2015 14:00, Haberler


ERİTRE HEYETİ HAK-İŞ’TE

 

Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (NCEW) Genel Sekreteri Tekeste Baire başkanlığındaki Eritre heyeti HAK-İŞ’i ziyaret etti.

Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (NCEW) heyetinin ziyareti 5 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşti. Eritre heyetiyle düzenlenen toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra HAK-İŞ Konfederasyonu uzmanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde düzenlenecek çalışmaların kapsamlı olarak incelenmesi için Türkiye’ye gelen heyeti HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.


Yapılan toplantıyı tarihi bir an olarak değerlendiren Arslan, “ Biz Eritre’ye Türkiye’den giden ilk sendikal heyet olarak, bir ilki gerçekleştirdik. Bugün de Konfederasyonumuzu ziyaret eden ilk Eritre Heyeti ile bu toplantıyı gerçekleştirmek heyecan verici, biz bu ilişkileri ciddiye alıyoruz ve geliştirmek istiyoruz. Bu bağlamda kendilerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

İki konfederasyonun da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) üyesi olmasının yapılacak olan çalışmalarda büyük bir avantaj sağlayacağının altını çizen Arslan, “ Ortak pek çok alanda işbirliği yapma imkânımız var. Daha önceden imzalanan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor.  Ama özellikle bizim en çok önem verdiğimiz konu eğitim, işbirliği, İki konfederasyon içinde 2015 yılının kongre yılı olmasına rağmen, bu yıl Eritre’den bir heyeti çağırıp eğitim çalışmalarına başlatmayı düşünüyoruz.” dedi.

Arslan, “Süreç ilerledikçe göreceğiz ki bu ilişkiler birbirimize katkı ve destek veren ilişkiler olacaktır. Bizim NCEW’den öğreneceklerimiz, kendilerinin de HAK-İŞ’den öğrenecekleri var. Umarım sürekli ve verimli bir ikili işbirliği programı gerçekleştiririz” dedi.

 

Eritre’nin gelişen bir devlet olduğuna vurgu yapan Arslan, “Eritre’nin kurumsal yapısının güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Eritre üzerinde uygulanan ambargonun kalkmasını, bağımsız bir Eritre’nin ebediyen devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

Heyetin Ankara’da bulunduğu süre içerisinde birçok sendikal temasta bulunacağını vurgulayan Arslan, sadece konfederasyonumuz ile değil, HAK-İŞ’e bağlı sendikalar ile NCEW’e bağlı sendikaların da kendi aralarında ikili işbirliği anlaşmaları imzalanacağına değindi.

 

Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (NCEW) Genel Sekreteri Tekeste Baire ise misafirperverliğinden ötürü Genel Başkanımıza ve HAK-İŞ’e teşekkür etti.

İkili işbirliği anlaşmasını güçlendirmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Baire, “HAK-İŞ Konfederasyonu’ndan öğreneceğimiz çok şey var. Özellikle tarım sektöründe örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda örgütlenme faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz” dedi.

 

Yıl içerisinde Eritre’de, Afrika çalışma hayatındaki sorunları konu alan uluslararası bir sempozyumun düzenleneceğini vurgulayan Baire, “HAK-İŞ Konfederasyonu’nu şimdiden sempozyuma davet ediyoruz. HAK-İŞ’in Türkiye’de çalışma hayatındaki kararlı adımları takip ediyoruz, bu alandaki fikirlerinden ve önerilerinden istifade etmek istiyoruz” dedi.

 

Toplantı karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu