YILDIZ, “YARDIMLARDA SİSTEMATİK BİR MODEL GELİŞTİRMELİYİZ”

19 Aralık 2014 14:00, Haberler


YILDIZ, “YARDIMLARDA SİSTEMATİK BİR MODEL GELİŞTİRMELİYİZ”

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, yoksullukla mücadele konusunda Türkiye’nin önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, “Yardımları gerçekleştirirken etkili olabilmesi için, ülkemizin gelişmişlik düzeyine bakarak, sistematik bir model geliştirmeliyiz” dedi.

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından 12-18 Aralık tarihleri arasından düzenlenen etkinlikler kapsamında kapanış ve durum değerlendirme toplantısı HAK-İŞ’in ev sahipliğinde 18 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya, HAK-İŞ’i temsilen Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile sendikalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş ve YOYAV temsilcileri katıldı.

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, YOYAV’ın faaliyetlerinin HAK-İŞ tarafından her zaman takip edildiğini belirterek, YOYAV tarafından her yıl sistematik bir biçimde gerçekleştirilen bu çalışmaların önemine işaret etti.

Dünyada küreselleşen sistem içerisinde etkileşimin arttığını belirten Yıldız, gelişmekte olan bu sistem içerisinde savaşların, doğal felaketlerin yoksulluğu arttırdığını, bu olaylardan etkilenen insanlara da bir an önce o yardım elinin ulaştırılmasının, kültürümüzün ve dinimizin gereği olduğuna vurgu yaptı.

 

Dünyada yoksullukla mücadele eden ülkelere, en çok yardım elini uzatan ülkenin Türkiye olduğuna değinen Yıldız, “Yardımları gerçekleştirirken etkili olabilmesi için, ülkemizin gelişmişlik düzeyine bakarak, sistematik bir model geliştirmeliyiz” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonunun yoksullara ve mazlumlara büyük önem verdiğini söyleyen Yıldız, “Bu konular Konfederasyonumuzun öncelikli ilkeleri haline getirilmiş, hassas konuların başındadır. 2011 yılında gerçekleştirilen genel kurulda bu yönde önemli kararlar aldık. Kanunlara uygun yeni yardım mekanizmaları oluşturmak için uğraşıyoruz” dedi.

 

YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş, HAK-İŞ ev sahipliğinde düzenlenen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yoksullarla dayanışma haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde 44 kuruluşun bir araya gelmesinin önemli bir hareket olduğunu ifade eden Ateş, hafta içerisinde 83 etkinlik gerçekleştiğini ve toplamda 2 milyon dar gelirliye yardım eli uzatıldığını ifade etti.

 

HAK-İŞ’in yoksullarla dayanışma hareketinde öncü bir rol üstlendiğini belirten Ateş, “Yardım konusunda öncü kuruluşlar arasında bulunan HAK-İŞ’in bu kervanda daim olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert'de yaptığı konuşmada, Hizmet-İş Sendikası olarak YOYAV’ın yardım programlarında yer almaya ve katkı vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

 

Hizmet-İş'in dünyanın neresinde olursa olsun dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mağdurun ve yoksulun yanında olduğunu ifade eden Sert, “Pakistan’da bir kız lisesi, Filistin’de de yetimhane yaptırdık. Yine Gölcük depreminde, Sudan’da yardıma muhtaçların yanında olduk. Biz vakıf medeniyetinin temsilcileriyiz, bunu devam ettirmeliyiz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu