AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK’TAN HAK-İŞ’E ZİYARET

16 Aralık 2014 14:00, Haberler


AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK’TAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini belirterek, “HAK-İŞ, Türkiye’nin çalışma ve sosyal yaşantısıyla demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için de çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstleniyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık ve beraberindeki heyet 16 Aralık 2014 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Sendika başkanlarımız ve Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya gelerek, çalışma hayatı ve sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan, değerlendirme toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çalık, Türkiye’deki en önemli işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalık, “Bugün Türkiye’de işçi sendikalarımızın en önemlilerinden birindeyiz. Özellikle HAK-İŞ Genel Başkanı değerli Mahmut Arslan, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanlarıyla da bugün bir arada olacağız. Toplantılar yapacağız” dedi.

 

AK Parti’nin iktidar olduğu günden itibaren sivil toplum örgütleriyle ve gönüllü teşekküllerle sürekli birlikte çalıştığına değinen Çalık, “Bundan sonra inşallah çok daha yoğun bir şekilde istişare çalışmalarımızı yapacağız. Bugün 18 işkolu sendika başkanlarımızla ve genel başkanımız Sayın Mahmut Arslan ile beraber dünden bugüne hem sendikalarımızın, hem işçilerimizin sorunlarını konuşup, AK Parti Genel Merkezi olarak sorunların çözümüne bizim sunacağımız katkıları paylaşmak üzere buradayız” dedi.

 

Öznur Çalık, 12 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde çok önemli yasalar çıkarıldığını anımsatarak, “İş yasası dâhil olmak üzere özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarda, sendikalarla ilgili iş yerlerinde birden fazla sendikaya üye olma hakkından tutun, esnek çalışma zamanlarına, tehlikeli, az tehlikeli ve çok tehlikeli olarak yapmış olduğumuz ayrıma kadar, işveren ile işçi sendikalarımız arasındaki diyaloglarımızın oluşturulmasından tutun, hem işçinin, hem işverenin haklarının savunulması için yapmış olduğumuz çalışmalara kadar yapılanlar herkesin malumudur” dedi.

 

“Sorunlarınızı Yerinde İşitelim İstedik”

 

Özellikle son dönemlerde iş kazaları ile ilgili çalışmaların yoğunlukta olduğuna ifade eden Çalık, “Bundan sonrada iş sağlığı ile ilgili çalışmaları çok daha yoğun ve sizden aldığınız bilgiler çerçevesinde yapmak üzere bugün buradayız. Özellikle tüm dünyada iş sağlığı ile ilgili ortalamalara baktığımızda bizim çok daha önemli adımlar atmamız gerektiğini biliyoruz. Bu vesile ile son olarak Ermenek’te yaşanan kaza ve oradaki 18 insanımızın hayatını kaybetmesinin hemen akabinde Sayın Başbakanımız görevi devir alır almaz, ilk olarak Çalışma Bakanımız, ilgili bakanlık ve birimlerle iş sağlığı ile ilgili direkt olarak toplantılar yapmak üzere bir araya geldi. Şimdi bundan sonra biz AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak HAK-İŞ ve diğer sendikalarımızda dâhil olmak üzere bize söyleyecekleri cümleleri burada yerinde dinleyelim istiyoruz. Dinleyen bir Türkiye, dinleyen bir AK Parti olarak sizin sorunlarınızı yerinde işitelim istedik” dedi.

 

“HAK-İŞ Sosyal Sorumluluk Projelerinde Önemli Roller Üstleniyor”

 

Sivil toplum kuruluşlarının varlığının Osmanlıdan günümüze, vakıf kültürü ile değişen ve gelişen bir süreç olduğunu ifade eden Çalık, “Kadim bir medeniyet ve millet olarak şimdi sivil iradeyi bugün burada HAK-İŞ ile dinlemek istiyoruz” dedi. HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Çalık, HAK-İŞ’in sadece işçi sağlığını, işçi güvenliğini ve onun çalışma şartlarını iyileştirmek için mücadele etmediğini, Türkiye’nin de kendi içindeki çalışma koşullarını, yaşam koşullarını, sosyal yaşantısını ve demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için, çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstlendiğini dile getirdi.

“HAK-İŞ Çok Önemli Bir Mücadele Veriyor”

 

Özellikle demokrasinin intikaya uğratılması ile ilgili yaşanılan vesayetlerle mücadelede, HAK-İŞ’in verdiği mücadelenin herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Çalık, “Bugün kurulduğu günden itibaren vesayet mağduru olan, 80 darbesi ile kapatılan, sonrasında demokrasi mücadelesine devam eden bir sendikadayız. Dolayısıyla demokrasinin inşası için Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmak için, işçinin, işverenin ve tüm Türkiye’nin sağlığı için HAK-İŞ çok önemli mücadeleler veriyor” dedi.

 

“Yeri Geldiğinde Mahmut Arslan, Aslanlar Gibi Masaya Yumruğunu Vurdu”

 

HAK-İŞ’in hiçbir zaman yanlı ve yandaş bir çizgide olmadığının altını çizen Çalık, “Biz onların yanında dün vardık bugün de var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde yandaş ya da yanlı sendika olmadılar, yeri gelince Mahmut Arslan, aslanlar gibi masaya da yumruğunu vurdu. Ben bir kez daha Mahmut Başkan nezdinde tüm ekibe teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Arslan, “Sorunlar Olacak, Bize Düşen Sorunları Konuşmak”

 

Hem bir siyasetçi, hem bir kadın olarak HAK-İŞ’in yaptığı faaliyet ve çalışmaları yakından takip eden Çalık’a teşekkürlerini ileten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bugünde yapılacak olan istişare toplantısının bu anlamda önemli olduğunu ifade etti.

Yapılacak olan toplantı ile ilgili bilgi veren Arslan, “Konfederasyonumuzun başkanlar kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları ile bugün inşallah sizinle birlikte bir çalışma yapacağız. Orada konfederasyonumuzun çalışma hayatı ile ilgili taleplerini, sorunlarını, çözüm önerilerini, konfederasyonumuzun özellikle vizyonunu, Türkiye’deki yerini, çalışma hayatındaki yerini, inşallah ayrıntılı bir şekilde sizinle paylaşacağız” dedi.

 

Yapılan görüşmeleri, sadece tarafların sorunları ve önerilerini dinlemekten ziyade, yapılması gereken çalışmaların hayata geçirilmesi içinde birer hamle olarak nitelendiren Arslan, “İnanıyorum ki bunu da sizin liderliğinizle, halkla ilişkiler alanında hayata geçirme imkânı bulacağız. Biz HAK-İŞ ailesi olarak bu tür ziyaretleri, görüşmeleri, konuşmaları sorunların çözümü için önemli bir adım olarak görüyoruz. Sorunlar olacak, bize düşen sorunları konuşmak, tartışmak, çözüm önerilerini ortaya koymak ve çözmektir. O nedenle bu çözümün de ilk işareti oturup beraber çalışmaktan geçiyor” dedi.

 

Arslan, beraber çalışılarak hem ülkemizin, hem çalışma hayatının sorunlarını, hem bölgemizin hem de bütün insanlığın karşılaştığı sorunların çözümü için bir ışık yakılacağının altını çizdi.

 

“Karanlığa küfretmektense bir mum yakmak her zaman daha iyidir” Çin atasözüne atıfta bulunan Arslan, “ Hz. Mevlana diyor ki; “Mum olmak kolay değil, çünkü aydınlatmak için yanmak gerekir” dolayısıyla biz yanacağız, aydınlatacağız ve inşallah sorunların da çözümünü başaracağız” dedi.

 

Gelecekle ilgili umudun, hayallerin ve beklentilerin HAK-İŞ’te varlığını daima sürdürdüğünü vurgulayan Arslan, “Umutluyuz, gelecekle ilgili hayallerimiz var, beklentilerimiz var, hedeflerimiz var. Bu hayallerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirmek için tabi başta hükümet olmak üzere, onun oluşturduğu siyasi hareketle, AK Parti ve diğer bütün siyasi hareketlerle, sivil toplumla diyaloglarımızı görüşmelerimizi devam ettireceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öznur Çalık’a bir ebru tablo hediye etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu