ARSLAN, MADEN KAZASININ OLDUĞU ERMENEK’TE

30 Ekim 2014 14:00, Haberler


ARSLAN,  MADEN KAZASININ OLDUĞU ERMENEK’TE

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu. Kaza nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileğini ifade eden Arslan, “Bu insanların burada çalışmaya mecbur edilmesini istismar etmeden onların güvenlikli çalışmasını sağlayacak bir mekanizma kurmak gerekiyor. Kanun bu konuda önemli bir adım attı ama bu yeni düzenlemeye rağmen demek ki eksikliklerimiz var” dedi.

 

Arslan, Ermenek’te çeşitli haber ajansları, gazete ve televizyonlara maden kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, milleti hüzne boğan bir kaza ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Kazanın nedenleri, ihmal olup olmadığı zamanla konuşulacak. Ancak şu an en büyük sorun içerideki işçilere ulaşamamaktır” dedi.

 

İşçilere hala ulaşılamamasının en büyük üzüntü olduğunu dile getiren Arslan, bölgenin lojistik malzemelerin temini için zor bir yerde olduğunu, teknik ekipmanların Konya, Mersin ve Karaman'dan getirilmeye çalışıldığını belirtti.

 

Ailelerin de bir an önce yakınlarına ulaşılması beklentisinde olduğunu dile getiren Arslan, "Dalgıçlar belki su boşaltılırken kardeşlerimize ulaşma imkanını zorlayacaklar. Gerçekten çok üzüntü verici bir şey" dedi.

 

Bölgenin tarıma elverişli olmaması nedeniyle işçilerin çok fazla seçeneğinin olmadığına dikkat çeken Arslan, “Bu insanların burada çalışmaya mecbur edilmesini istismar etmeden onların güvenlikli çalışmasını sağlayacak bir mekanizma kurmak gerekiyordu. Kanun bu konuda önemli bir adım attı ama bu yeni düzenlemeye rağmen demek ki eksikliklerimiz var. Bu eksiklikler nedeniyle arkadaşlarımız toprağın 150 metre aşağısında ve suyun içindeler. Bu gerçekten üzüntü verici. Türkiye'ye bunlar yakışmıyor. Sayın Başbakan başta olmak üzere bütün kamu görevlilerinin iradesi, kararlılığı yetmedi. Demek ki bizim bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Bu ocakları işleten işverenlerimiz öncelikle bu insanların yaşamını esas almalı. Oradan çıkaracağımız 3 kilogram kömür için bu çocukları kaybetmemeliyiz diye düşünüyorum. Umarım bir an evvel bu kardeşlerimize ulaşırız çünkü şu an bütün odaklanmamız gereken onların oradan çıkartılması. Herkes elinden gelen çabayı ortaya koyuyor. Sayın bakanlar burada, vali burada, bütün kamu görevlileri burada ama elimiz kolumuz bağlı, suyun boşaltılmasını bekliyoruz” dedi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Ekim 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu