İŞ KAZALARI CAN YAKMAYA DEVAM EDİYOR

27 Ekim 2014 14:00, Basın


İŞ KAZALARI CAN YAKMAYA DEVAM EDİYOR

 

HAK-İŞ Genel Başkan vekili Mustafa TORUNTAY, “Ankara OSTİM’deki bir iş yerinde gaz dolumu sırasında meydana gelen patlamada yaralılar olduğu belirtilmektedir. Ostim’de yaşananlar iş kazalarının can yakmaya devam ettiğini göstermektedir. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından çalışmaları başlatılan İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı biran önce hayata geçirilmelidir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan vekili Mustafa TORUNTAY, Ankara OSTİM’deki bir iş yerinde yaşanan kaza dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Ankara OSTİM’deki bir iş yerinde gaz dolumu sırasında meydana gelen patlamada yaralılar olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileğimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

 

Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır.

 

Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, son aylarda yaşadığımız iş kazalarının ardından Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından çalışmaları başlatılan İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planının biran önce hayata geçirilmesi en önemli beklentimizdir.

 

HAK-İŞ olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planına ilişkin, iş sağlığı ve güvenliği konusunda “koruyucu ve önleyici kültürün” benimsenmesinden, denetim elemanlarının çalışma usul ve esaslarının gözden geçirilmesine, iş sağlığı ve güvenliği konusunun temel eğitim programlarına entegre edilmesine, sendikalaşmanın teşvikinden, MYK belgelerinin teşvik edilmesiyle İSG sürecinin güçlendirilmesine ve İSG konusunda yeni bir kurumsal yapı oluşturulmasına kadar çok sayıda önerimiz bulunmaktadır. Bu önerilerimiz de dikkate alınarak İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planının biran önce hayata geçirilmesi en büyük beklentimizdir.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ekim 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu