ARSLAN, FAS UGTM KONGRESİNE KATILDI

15 Ekim 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, FAS UGTM KONGRESİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Ekim 2014 tarihinde Fas’ın Bouznika Şehrinde düzenlenen Fas İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTM) 10. Olağan Kongresine katıldı.

Arslan, UGTM Kongresinde bir konuşma da yaptı. Arslan, UGTM’nin 10. Olağan Kongresinin hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan, HAK-İŞ hakkında kongre katılımcılarına kısa bir bilgi verdi.

 

Arslan, Türkiye ve Fas’ın tarihsel, dini ve kültürel bağlamda birbirine benzerliğine dikkat çekti. Müslüman dünyasında yaşanan katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Arslan, Suriye ve Irak’ta yaşanan katliamları kınadı.

HAK-İŞ ve UGTM arasındaki ikili ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğine değinen Arslan, her iki konfederasyonun da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) üyesi olduğuna dikkat çekti.

 

Kadın ve gençlik programlarına HAK-İŞ Konfederasyonu’nun büyük önem verdiğini belirten Arslan, karşılıklı sendikal eğitim programlarıyla ilişkilerin kuvvetlendirilmesi temennisinde bulundu.

Kongre seçimleri sonucunda eski Fas İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri, İstiklal Partisi Genel Başkanı ve Fas Belediye Başkanı Mohamed Hamid Chabat yerine Mohamed Kafi Sherat yeni Genel Sekreter olarak göreve getirildi.

 

Genel Başkanımız Arslan, yabancı heyetler onuruna verilen akşam yemeğine de katıldı. Yemekte ITUC Arap ve Afrika temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu