2. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ KAYSERİ’DE YAPILDI

02 Ekim 2014 14:00, Haberler


2. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ KAYSERİ’DE YAPILDI

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından, HAK-İŞ’e üye sendikaların kadın komitelerinin katkılarıyla yürütülmeye başlayan Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi kapsamında 2. Sendikal Kadın Eğitim Programı 17-18 Eylül 2014’te Kayseri’de yapıldı.

Toplantıya Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Tokat’tan Hak-İş’e bağlı sendikaların kadın komitesi yöneticileri, iş yeri temsilcileri katıldı.

 

Hak-İş Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açılış konuşmasında “Hak-İş Konfederasyonu olarak tüm çalışmalarımızı büyük titizlikle yürütüyoruz. Hedefimiz sadece HAK-İŞ’e bağlı kadın temsilcilerimiz değil, hem dünyadaki hem de Türkiye’deki tüm kadınlar. Başta amacımız tabi ki çalışanların hak ve menfaatlerini geliştirmek, kadınların toplumun her kesiminde daha iyi rol ve statülere kavuşmasını sağlamak. Bu amacımızın yanında da nerede sömürülen, mağdur olan varsa olanlara el uzatmamızın sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz" dedi.

Hak-iş/Hizmet-İş Sendikası Denizli Kadın Komitesi Başkanı Adalet Adıgüzel ise konuşmasında Hizmet-İş Sendikasının örgütlü olduğu tüm illerde kadın komitesi kuruluş çalışmasını tamamladığını, kadın üyelerinin hak ve menfaatlerini geliştirici önemli faaliyetleri samimi olarak hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

Hak-İş Kadın Komitesi Üyesi Sümeyra Uzun “Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi” sunumunu gerçekleştirdi. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Öz Gıda-İş Kadın Komitesi Başkanı Tuğba Aydın, “Hak-İş Kadın Stratejisi” hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar’ın “Çalışma Hayatında, Sendikalarda Kadın ve Sorunlar” başlıklı sunumunun ardından, Hak-İş Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu “Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın” konusunda bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından katılan Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “Çalışma Hayatında Kadınların Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Politikaları” ve “Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı” konularında eğitim verdi.

Araştımacı, yazar Sevda Türküsev “Kadın=Anne-Eş-Çalışan-Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemlerikonusunda görüşlerini aktardı.

Toplantı düzenlenen Sertifika Töreni ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ekim 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu