KİK HEYETİNDEN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA ZİYARET

16 Eylül 2014 14:00, Haberler


KİK HEYETİNDEN BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşmede, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yer aldı.

Kabulden sonra heyet adına KİK Eşbaşkanı Bendevi Palandöken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Palandöken, Davutoğlu'na “nezaket” ziyareti yaptıklarını ve yeni görevinin “hayırlı olması” dileğinde bulunduklarını söyledi.

Ziyarette Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin görüşüldüğünü aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

 

“Başbakan Davutoğlu'nun AB süreci ile ilgili kararlı olduğunu, bunun ülkemiz için kazanım olduğunu konuştuk. Yine AB ile ilgili önümüzdeki dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi sunduk. Türkiye'nin önemli meseleleriyle ilgili problemlerimizi anlattık, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Çok olumlu ve uzunca süren bir görüşme oldu.”

 

Palandöken, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi olarak Başbakan Davutoğlu ile bundan sonra da sık sık bir araya geleceklerini ve başta AB süreci olmak üzere diğer meseleleri görüşeceklerini bildirdi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Eylül 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu