KİK HEYETİ’NDEN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI’NA ZİYARET

11 Eylül 2014 14:00, Haberler


KİK HEYETİ’NDEN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI’NA ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu Karma İstişare Komitesi (KİK), 10 Eylül 2014 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ve Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Bendevi Palandöken, “Bundan sonraki süreçte sizinle çalışmaktan mutluluk duyacağız. Bu yüce makama gelmenizden dolayı hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Burada biz ülkenin büyük bir bölümünü temsil eden, sosyal taraflarını temsil eden genel başkanlarız. Nezaket ziyaretini kabul edip zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Karma İstişare Komitesi olarak diyalogların sosyal tarafı olduklarına vurgu yapan Palandöken, “açılacak olan fasılların ön aşamasında bizler hem hükümetin işini kolaylaştırıyoruz. Hem ülkenin meselelerinin belirli bölümünü sivil toplum olarak masaya yatırıyoruz. Dolayısıyla bu süreç önemli bir süreç” ifadelerini kullandı.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “Yeni bir göreve başladık takdir edildi. İnşallah en iyi şekilde hakkını vererek bu görevi yürütmeye çalışacağız. Şu kısa süre içerisinde bu bakanlıkla ilgili gördüğüm en önemli tespitlerden bir tanesi, bu işi birlikte istişare içerisinde yürüteceğimiz gerçeğidir” dedi.

 

Canikli, Bakanlığın görev alanına giren konular neticesinde Karma İstişare Komitesi heyetinin son derece geniş bir kesimi temsil etmesinin, bu konularda istişare makamı olarak yer almasında önemli olduğunun altını çizdi. Canikli, “Biz karar alırken bütün makamlarımızla, bütün mevkilerimizle istişarenin son derece elzem ve gerekli olduğunu sadece bir teori, tez olarak değil, fiili olarak hayata geçiren anlayışla hareket ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin kurulduğundan beri somut olarak en geniş biçimi ile ve en etkili tarzda kullandığı bu mekanizmanın, kararların alınması ve uygulanmasında katkı sağlayıcı olduğunu yaşayarak bilenlerdenim. Bu açıdan bu yönetimde de sizlerin istişare mekanizmamızın en önemli halkasını da oluşturacağını biliyorum” dedi.

 

Bu süreçten sonra hep birlikte en iyi şekilde çalışılacağına olan inancını ifade eden Canikli, “Sonuç itibarıyla hedef kitlemiz, sizlerin temsil ettiği insanlar, onların mutluluğu, refah seviyelerinin yükseltilmesinden pozisyonlarının düzeltilmesine kadar hepimizin görevi, inşallah hep birlikte bunları yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden önümüzdeki süreçte de destek beklediğimi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hem nezaket ziyaretiniz için hem katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Eylül 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu