KİK HEYETİ’NDEN AB BAKANI’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

09 Eylül 2014 14:00, Haberler


KİK HEYETİ’NDEN AB BAKANI’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti 9 Eylül 2014 tarihinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Heyet adına konuşma yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı ve Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Bendevi Palandöken, Volkan Bozkır’a AB Bakanlığı görevine getirilmesinden dolayı hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

AB sürecinin çok önemli olduğunun altını çizen Palandöken, sivil kanat olarak kendilerine her zaman destek ve katkı vereceklerini belirtti.

 

Palandöken, “Türkiye’nin yaklaşık 50 milyonunu temsil eden, çalışma hayatının önemli aktörleri olarak burada bulunuyoruz. Hepimiz diyoruz ki başarınız daim olsun. Bu vesile ile sizlere bir nezaket ziyaretinde bulunduk kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır AB sürecine ilişkin olarak, TESK Genel Başkanı ve Karma İstişare Komitesi Eş Başkanı Bendevi Palandöken’in fasıl açılmasında kendilerine güvendikleri yönündeki sözlerine atıf yaparak "İnşallah sayın başkanların el birliği ile çok ileriye gideceğiz. Beklenti derken ben daha önce söyledim Fasıl açmak gibi bir beklentiniz varsa çok önemli değil, açmayabiliriz. Açarsak iyi olur ama içimizde gerçekten ilerlediğimizi hissedersek, o zaman mutlu olacağız" dedi. Bozkır, kabulde yaptığı açıklamada, AB konusunun gündemde olmasının Türkiye'ye güç katacağını ve Türk insanının yaşamın her alanında AB sürecinden katkı göreceğini belirtti.​

 

KİK üyeleriyle AB sürecinde birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Bozkır, "Brüksel çıkartmalarında 400-500 oda başkanının, sivil toplumun çok önemli bir hareketiydi. Bunlar bizim orada verdiğimiz resim, sonra da çok büyük geri dönüşü oldu " dedi.

 

İş kazalarına vurgu yapan Bozkır, “Bunların hepsi kanun çıkartmakla olmuyor. Kanun çıkacak, uygulaması olacak ve uygulamaya geçecek. Biz hayata geçirilmede henüz gidecek yolumuz olduğunu düşünüyorum " dedi.

 

Ziyarette heyet tarafından Bakan Bozkır'a Yunus Emre'nin "Yunus'un Gül Bahçesi" isimli kitabı hediye edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Eylül 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu