ARSLAN: “İSTANBUL’DAKİ KAZANIN NEDENİ İYİ ARAŞTIRILMALI, DENETİMLER ARTIRILMALI”

03 Eylül 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “İSTANBUL’DAKİ KAZANIN NEDENİ İYİ ARAŞTIRILMALI, DENETİMLER ARTIRILMALI”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Kazanın nedeni iyi araştırılmalı, sorumlular cezalandırılmalı ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemler biran önce alınmalıdır. Tanker, mikser, hafriyat kamyonu ve tır gibi ağır vasıtaların özellikle şehir içinde kullanımları konusundaki mevzuat yeniden gözden geçirilmeli, sıkı kurallara bağlanmalı ve denetimler artırılmalıdır” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“İstanbul Avcılar’da bir tankerin üst geçide çarpması sonucu ölü ve yaralılar olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

İnsan hayatı her şeyden önemlidir. İnsan hayatına mal olan bu olayın nedenleri iyi araştırılmalı, sorumlular cezalandırılmalı ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemler biran önce alınmalıdır.

 

Tanker, mikser, hafriyat kamyonu ve tır gibi ağır vasıtaların özellikle şehir içinde kullanımları konusundaki mevzuat yeniden gözden geçirilmeli, sıkı kurallara bağlanmalı ve denetimler artırılmalıdır.

 

Trafik konusu sürücülerin eğitiminden, trafik altyapısına ve denetimine kadar bir bütündür. Yaşanan bu olay bunu bir kez daha göstermiştir. Ağır vasıta sürücüleri başta olmak üzere trafiğe çıkan sürücüler, gerçek anlamda bir eğitimden geçirilmeli; trafik altyapısı detaylı bir şekilde uzmanlar tarafından incelenmeli ve denetimler artırılmalıdır.

 

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dilerim.“

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Eylül 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu