ARSLAN’DAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A KUTLAMA MESAJI

28 Ağustos 2014 14:00, Basın


ARSLAN, CUMHURBAŞKANI YEMİN TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ağustos 2014 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilen yemin törenine ve Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine katıldı.

 

Arslan, Recep Tayyip Erdoğan’ı Kutladı

 

Arslan, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi devralmasının ardından bir kutlama mesajı yayınladı. Arslan, mesajında şunları kaydetti.

 

“Bugün yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı HAK-İŞ topluluğu olarak içtenlikle tebrik ediyoruz.

 

Sayın Erdoğan, gerçekten Türkiye siyasi hayatında başarılması zor bir rekoru gerçekleştirmiş, girdiği bütün seçimleri kazanarak ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de yüksek bir oranla tamamlayarak, siyasi tarihe geçmiş, Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olmuştur.

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeni bir döneme girmiştir. İlk turda yüzde 52 oy alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının daha öncekilerden farklı bir cumhurbaşkanlığı profili çizeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Türkiye’nin son 13 yıllık siyasi tarihine damga vuran, büyük bir vizyon ile Türkiye’yi bir dünya devleti ve aktörü haline getiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de Yeni Türkiye vizyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştireceğine inanıyor, başarılar diliyoruz.

 

Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği başarılara rağmen hala çeşitli sorunlarımız ve eksiklerimiz bulunmaktadır. Bütün sorunların çözümü için daha çok demokrasiye daha çok özgürlüğe ve daha fazla vesayetten kurtulmaya ihtiyacımız vardır.

 

Bu yolda atılacak bütün adımları HAK-İŞ olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da destekleyeceğiz. Başta yeni anayasa olmak üzere, çözüm süreci ve yakın coğrafyamızdaki yaşanan savaşların, katliamların sona ermesi gibi temel konularda destek olmaya katkı vermeye devam edeceğiz.”

 

STK Başkanlarından CHP’ye Kınama

 

Cumhurbaşkanı yemin töreni öncesinde, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın TBMM Başkanlık Divanı’na Anayasa ve İç tüzük kitapçığı fırlatması, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları tarafından kınandı. HAK-İŞ, Memur-Sen, Türk-İş, TOBB, TESK, TİSK, TESKOMB Başkanları yaptıkları Ortak açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay’ın bugünkü ant içme töreninde Meclis Genel Kurulu’nda Anayasa ve İç tüzük kitapçını fırlatarak yaptığı protestoyu kınıyoruz” ifadeleri kullandı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ağustos 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu