14 AĞUSTOS DÜNYA RABİA GÜNÜ MİTİNGİ

14 Ağustos 2014 14:00, Haberler


14 AĞUSTOS DÜNYA RABİA GÜNÜ MİTİNGİ

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Gençlik Komitesi, Uluslararası Rabia Platformu ve Genç Memur-Sen tarafından “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı eylemler düzenlendi.

 

Eylemlerin Ankara’daki adresi Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı oldu. Esma'nın babasının kızına yazdığı veda mektubunun okunmasıyla başlayan ve duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte, Türkçe, İngilizce ve Arapça "İnsanlık için sesini yükselt" sloganı ve Rabia işareti olan pankartlar taşındı.

Eylemde 3 Temmuz 2013’te Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbe protesto edilerek, “İhvan’a selam direnişe devam”, “Firavunlar hesap verecek”, “İnsanlık uyuma mazlumlara sahip çık”, “Ey insanlık ayağa kalk”, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Esmaların kanları zalimleri boğacak", "İnsanlık uyuma mazlumlara sahip çık", "Seyyid Kutup, El Benna selam olsun İhvan'a" sloganları atıldı ve Genç Memur-Sen tarafından ortak bildiri okundu.

 

Eyleme İHH Vakfı, Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebeler Birliği ve Özgür-Der destek verdi. Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında düzenlenen eyleme HAK-İŞ Ankara İl Temsilciliği ve HAK-İŞ Gençlik Komitesi üyeleri katıldı.

 

Öte yandan Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Kayseri ve Nevşehir İl Temsilciliklerinde de yapılan “Özgürlük yürüyüşünde” İslam coğrafyasında yaşanan zulümler protesto edildi. Eylemlerde insanı ve insanlığı yaşatmak için “Ayağa kalk ey insanlık!” çağrısı yapıldı.

 

ANKARA

İSTANBUL

KAYSERİ

NEVŞEHİR

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ağustos 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu