ARSLAN, “ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜLKEMİZİN DEMOKRASİ ADINA GÜZEL BİR SINAVI OLMUŞTUR”

11 Ağustos 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, “ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜLKEMİZİN DEMOKRASİ ADINA GÜZEL BİR SINAVI OLMUŞTUR”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan 11 Ağustos 2014 tarihinde Hamza Günerigök spikerliğindeki TRT Haber programına katılarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bundan sonra devam edecek olan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Arslan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin öncelikli olarak Türkiye’de ciddi bir sorun yaşanmadan tamamlanmış olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Gergin bir dönemden geçilmesine rağmen vatandaşlarımızın sakin bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp oy vermeleri ve ciddi bir güvenlik zaafının oluşmaması, bir sorunun yaşanmaması çok önemli” dedi.

 

Bir diğer önemli noktanın da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hızlı bir biçimde sonuçlandırılıp kamuoyu ile paylaşılmasını Türkiye’nin başarısı olarak nitelendiren Arslan, “ Türkiye’nin, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan seçimlerdeki başarısını teyit etmesi açısından çok önemli. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Seçim kurullarına ve bütün görevlilere huzurlarınızda teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şu anda bunların konuşulmadığını genel itibari ile Cumhurbaşkanlığından sonraki sürecin konuşulduğu ifade eden Arslan, bunun çok önemli bir ayrıntı olduğunu ve büyük bir başarı olduğunu belirtti.

 

12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Erdoğan’ın, halkın da Cumhurbaşkanını seçmesi konusundaki en büyük aktör olduğunu vurgulayan Arslan, “2007 yılında gerçekten demokrasilerimizde hiç rastlanmaması gereken zorlamalarla bir kısım engellemelerle, 367 garabetiyle Türkiye Cumhurbaşkanını seçememişti bunun üzerine bir anayasa değişikliğine gidildi ve bu anayasa değişikliğinin sonucu olarak biz dün sandık başına gittik. Bence Türkiye krizlerden vesayetlerden kurtuldukça normalleşmeye devam ediyor” dedi.

 

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak nasıl bir cumhurbaşkanı düşünüyorsunuz diye sorulduğu zaman ülkenin uluslararası sorunlarına liderlik yapabilecek bu sorunlarla mücadele edebilecek bir vizyon sahibi, tecrübe sahibi Türkiye’nin geleceğini öngörülerini çok iyi bilen geçmişte yaşananlardan ciddi dersler çıkaran ve bu tecrübelerini geleceğe aktaran vizyon sahibi bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var demiştik” dedi.

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ında aslında seçim süreçlerinde bunlarında işaretlerini ifade eden Arslan, “ bence halk Cumhurbaşkanına bu şekilde oy verdi. Yani farklı bir Cumhurbaşkanı olacağını açıkça söyledi” dedi.

 

Erdoğan’ın balkon konuşmasını da oldukça samimi bulduğunu belirten Arslan, “ Özellikle orada söylediği -Göz göze gelelim ve gönülden konuşalım- sözü, bence bu samimi bir yaklaşımdı. Yeni Cumhurbaşkanımızın bu samimi yaklaşımının bence karşılık bulması gerekiyor. Farklı bir Cumhurbaşkanı profilini burada da ortaya koyacak bir siyasi parti liderinden öte, Türkiye lideri, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak bence bu söylediklerinin içini dolduracak kadar bir vizyona sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden önce Erdoğan’ın altını çizdiği çözüm süreci devam edecek ifadesinin arkasında Türkiye’nin pek çok kesiminden oy alarak aslında çözüm sürecine desteği sağladığını vurgulayan Arslan, “Aslında Türkiye cumhuriyeti tarihinin en önemli projesi çözüm süreci, Ben doğu Anadolu bölgesindeki akil insanlar grubundaydım. O insanların çözüm sürecine yüklediği anlam ve beklentileri çok yüksekti aslında Cumhurbaşkanlığı seçimi bunun ne kadar önemli olduğunun altını çizdi ve güçlüde bir destek verdi” dedi.

 

Selahattin Demirtaş;’ında seçim sürecinde kullandığı üslubu ve yapıcı mesajlarını son derece olumlu bulduğunu ifade eden Arslan, “  Demirtaş’ın söylemlerinde, bir kalkınma hamlesinden bahsedemeyiz. Daha çok özgürlük, demokrasi ve çözüm süreci bağlamında yoksulların, mazlumların, mağdurların sorunlarına çözüm getireceği anlamında güzel şeyler söyledi. Ama ayrıştırmadı tam tersi Türkiye’lilik profili çizmeye çalıştı” dedi.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ağustos 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu