İKTİSADİ KALKINMA VAKFI HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

24 Temmuz 2014 14:00, Haberler


İKTİSADİ KALKINMA VAKFI HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

İktisadi Kalkınma Vakfı Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet, 22 Temmuz 2014 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonunu ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü.

Görüşmede Avrupa Birliği süreci ve bu süreçte 19. Fasılın açılmasının önemi ile gündeme ilişkin konular değerlendirildi.

 

İktisadi Kalkınma Vakfı Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Vardan , 50 yılı aşan Türkiye – AB ilişkilerinin gündelik siyasete mahkum edilmemesi gerektiğini ilişkilerde Hak ve Adaletin esas olması gerektiğini vurguladı . Vardan sürecin işleyişinde katkısı yadsınamaz olan, sivil toplum ile karşılıklı diyaloğun düzenli ve artarak devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ise, Türkiye – AB ilişkilerinde 19. Faslın açılmasının önemine dikkat çekti. Arslan, 19. Faslın Türkiye çalışma hayatı açısından çok önemli olduğunu belirterek , bu faslın açılış ve kapanış kriteri ve yol haritası ile ilgili HAK-İŞ’in önerileri hakkında bilgi verdi . Arslan, faslın açılmasıyla birlikte çalışma hayatında pek çok olumlu düzenlemenin hayata geçirilmesi için bir zemin oluşacağını ifade etti .

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu