İBB İŞTİRAKLERİNDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

23 Temmuz 2014 14:00, Haberler


İBB İŞTİRAKLERİNDE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İETT, Hamidiye A.Ş., Halk Ekmek A.Ş., Ağaç A.Ş.’de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımıyla imzalandı.

Hizmet-İş, Öz Orman-İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarımızın örgütlü olduğu işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin de katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplantı salonunda gerçekleştirilen törene İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreter Yardımcı Eyyüp Karahan, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, MİKSER Genel Sekreteri Rahmi Cıbıroğlu, Hamidiye A.Ş. Genel Müdürü Hayri Kılıç, Halk Ekmek A.Ş. Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Murat Ermeydan ile Sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleri ile İstanbul Şube başkanları ve işçiler katıldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, imzalanmakta olan toplu iş sözleşmesinin uygulanarak yeni hakların verildiğini, ancak bazı sebeplerden dolayı törenin geciktiğini belirtti.

 

İETT’de 6., Kiptaş’ta ise 8. dönem toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Arslan, İstanbul Büyükşehir iştiraklerinde altışar aylık ücret zammı modelini ilk defa uyguladıklarını söyledi. Arslan, şunları kaydetti:

 

“Bu model ve ücretlerin yüksek olması bizim için önemliydi. Bütün işletmelerde aynı oranlar uygulanmış oldu. Bu sözleşmenin İBB’de sözleşme bekleyen ve avans uygulaması yapılan işyerlerinde de uygulanarak, bu durumdaki işçi arkadaşlarımızın da faydalanması için karar alındı. İyi bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İBB Eski Genel Sekreteri Adem Baştürk’e sözleşmeye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlı ve mübarek olmasını temenni ediyorum.”

 

Arslan, TBMM’de görüşmeleri devam eden torba yasa ile birlikte yeni bir döneme girildiğini söyledi. Arslan, “Baraj yüzde 1’de sabitlendi. Örgütlü işyerlerinde yapılan toplu sözleşmeden o işletmede çalışan taşeron firma işçilerinin de yararlanacağına dair bir düzenleme geçti. Bu taşeron işçiler için yeni bir başlangıçtır. Torba yasanın, bir aksilik olmazsa, 8 Ağustos’a kadar çıkması planlanıyor. Yeni dönemde İBB’nin bütün birimlerinde HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın yer alması için çaba sarfedeceğiz” diye konuştu. Tüm emekçilerin Kadir Gecesi’ni kutlayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ülkemizin, bölgemizin, küremizin ve bütün mağdurların, hakları elinden alınmış, haksızlığa uğramış, zulme uğramış mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Başta Filistin olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan savaşların mağduru olan gençlerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların mağdur olduğu ve dünyanın sessiz kaldığı katliamlara artık dur denilmesini arzu ediyoruz. Bir Çin atasözü ‘Karanlığa küfretmektense bir mum yak’ der. Biz de elbette toplantılarımızla, mitinglerimizle tepki göstereceğiz. HAK-İŞ olarak İsrail Ankara Büyükelçiliğinin rezidansında tepki gösterdik. HAK-İŞ’ten bir heyetin de içinde yer alacağı bir grup milletvekiliyle Bayram’da Gazze’ye gitme projesi var. Bürokratik engeller aşılmaya çalışılıyor. Giderken elimiz boş gitmesin istiyoruz. Sayın genel sekreterimiz uygun görürse ve sendikalarımız da mutabakat sağlarsa Filistinli kardeşlerimize bir yardım toplanmasını öneriyorum. İBB ve HAK-İŞ olarak bu kampanyayı başlatalım. Çünkü çalışanların kampanyalara doğrudan katkı vermesini anlamlı buluyorum.”

 

Arslan, İETT eski Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’yı İBB Genel Sekreterliğine atanmasından dolayı, İETT eski Genel Müdür Yardımcılığından İETT Genel Müdürlüğüne atanan Mümin Kahveci’yi yeni görevlerinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi. MİKSER Genel Sekreteri Cıbıroğlu’nu da çalışmalarından dolayı tebrik etti.

 

İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ise ‘Veren el alan elden üstündür’ deyip keser olup kendimize yontmadık, rende olup sırf karşıya vermedik, testere modeli uyguladık. Hedefimiz, tüm çalışanlarımızla birlikte mutlu bir aileyi oluşturmaktır. Böyle bir anlayışın hem aileye hem de topluma faydası olur” diye konuştu.

 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ile Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin de yaptıkları konuşmalarda imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni ettiler.

 

2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, İETT ve Kiptaş’ta çalışan işçilerin ücretlerinde ilk yıl için altı aylık dilimler halinde yüzde 7’şer oranında artış sağlandı. Sözleşmenin ikinci yılı için ise gerçekleşecek enflasyon oranında artış yapılacak.


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu