HAK-İŞ’TEN İSRAİL’E PROTESTO EYLEMİ

16 Temmuz 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN İSRAİL’E PROTESTO EYLEMİ

 

HAK-İŞ üyesi yüzlerce kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde protesto etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki HAK-İŞ üyeleri, İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, Sendikalarımız Başkan ve Yöneticileri ile HAK-İŞ üyesi yüzlerce işçi HAK-İŞ Genel Merkezi Önünde toplanarak İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne yürüdü. “Katliamcı, Soykırımcı İsrail’i Kınıyoruz”, “Yine İsrail, Yine Katliam, İsrail’i Kınıyoruz” pankartlarıyla yürüyen HAK-İŞ üyeleri, “Katil İsrail”, “Siyonist İsrail Hesap Verecek”, “Gazze İsrail’e Mezar Olacak”, “Her Yer Gazze Her Yer Direniş” sloganlarını attılar.

 

“İnsanlık İçin Yüz Karası Bir Gün”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün, insanlığın vicdanının kanadığı, Filistinli kardeşlerimizin 24 saat üzerlerine bombaların yağdığı bir gün. Bugün insanlık için yüz karası günü ilan edilecek bir gün” dedi. Arslan, HAK-İŞ üyelerinin ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarıyla olduğu gibi bugün de Filistinli mazlumlarla beraber olmak, terörizm uygulayan İsrail devletini kınamak için İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde toplandığını söyledi. Arslan, “Bugün dünyanın hakim güçleri, uluslararası örgütler, dünyaya yön verenler utanmalıdır. Bugün susanları lanetliyoruz, kınıyoruz” diye konuştu.

Kendi çıkarları, ulusal çıkarları, hâkim ideolojilerin çıkarları için her türlü mücadeleyi yapanların, kan dökenlerin, savaş yapanların, bütün dünyayı huzursuz edenlerin, mazlum Filistin halkının dramına sessiz kaldıklarına dikkat çeken Arslan, “Biz sessiz kalmayacağız. Biz mücadele etmeye, direnmeye, kardeşlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz. Dün nasıl ki Gazzeli kardeşlerimizle beraber olduğumuz gibi bugün de Gazzeli kardeşlerimizle beraber olmak, onların çektiği acıları bir nebze olsun hissetmek için, vicdanlarımızın bir kez daha titrediği, birkez daha isyanımızın olduğu bugün onlara buradan selam olsun. Filistin’e selam olsun, Gazze’ye selam olsun, bütün mazlumlara selam olsun” dedi.

Yüz binlerce HAK-İŞ üyesinin sesi, isyanı ve tavrı olarak toplandıklarını dile getiren Arslan, “Haram aylar ilan edilen ramazan ayında kan döken, gerçekten siyonist, gerçekten terörizmin temel kurallarını uygulayan sözde İsrail devletini, bütün kurumlarıyla, parlamentosuyla, hükümetiyle, başbakanıyla lanetliyoruz, kınıyoruz. Ellerimizde Filistinlilerin kanı olmalı diyen parlamenteri lanetliyoruz. Yuh olsun onlara, yazıklar olsun onlara” dedi.

 

Bugün Filistin’e yapılanlar, yarın başka bir ülkede yapılsa HAK-İŞ’in orada da olacağını ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in mazlumlarla, zulme uğrayanlarla beraber zalimlere karşı mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Arslan, şöyle devam etti:

 

“Yolunuz açık olsun Filistinli kardeşlerim. Gazze’liler, mahsun olmayın, teslim olmayın. Acılar bitecek, zulümler ebedi değildir. İnanıyorum ki Gazze’de, bir gün bağımsız Filistin devletinin bayrağı dalgalanacak. O günler yakındır. Biz Filistinli kardeşlerimizle Gazzeli mazlumlarla, Filistinli mazlumlarla mücadele etmeye, onlara destek olmaya, onlarla beraber yürümeye devam edeceğiz. Buradan, Ankara’dan, siyonist İsrail devletinin büyükelçilik rezidansı önünden bütün insanlığa sesleniyoruz. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Bu feryadı duyun, bu acıyı dindirin, bu zulme son verin. Yoksa yarın sizin akıbetiniz de zalimler gibi olacak. Çünkü zulüm ebedi değildir, ‘zalimler için yaşasın cehennem’ diyoruz.”

 

“Katliamcı, Soykırımcı İsrail’i Kınıyoruz”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşmasının ardından HAK-İŞ Gençlik Komitesinden Rıdvan Günay, HAK-İŞ adına hazırlanan bildiriyi okudu. Bildiride şunlar kaydedildi:


“KATLİAMCI, SOYKIRIMCI İSRAİL’İ KINIYORUZ”

“YİNE İSRAİL YİNE KATLİAM”  İSRAİL’İ ŞİDDETLE KINIYORUZ

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bugün burada; “Katliamcı, Soykırımcı İsrail’i Kınamak” için toplandık.

İsrail’in Ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına alarak katliamlar zincirine, topyekûn saldırılara bir yenisini ekleyerek, Filistin ve Gazze’ye yeni bir kuşatma başlatmasını, sivil halka bombalar yağdırarak katliam yapmasını şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.

Gazze’de insanlar sistemli bir biçimde öldürülüyor. İsrail’in Ortadoğu’da estirdiği terör ve saldırıların sonu bir türlü gelmiyor. İsrail, Ortadoğu’da travmatik bir vaka olmaya devam ediyor. Kadın, çocuk ve sivil demeden saldırıyor. İsrail, insanlığa yüzyılın utancını yaşattı, yaşatmaya da devam ediyor.

Söz konusu Gazze olunca vicdanlar susuyor, insanlık sadece seyrediyor.

Yazıklar olsun, bu katliamlara seyirci kalanlara!

Yazıklar olsun, uluslararası kurumlara ve devletlere!

Yazıklar olsun “kanlı bir siyaseti” milyonlarca insanın yaşamından daha değerli görenlere!

İnsanlık, bu trajediye, işgale, soykırıma sessiz ve kayıtsız, itiraz edemeyecek kadar yüreksiz, hatta tarihe tanıklık yapamayacak kadar da mecalsiz olamaz, olmamalıdır.

Dünya çaresiz değildir! Acilen İsrail ile ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin’e yönelik utanç verici ambargo kaldırılmalıdır. İnsanlık, uluslararası toplum, Gazze’de yaşanan trajediye, işgale, soykırıma sessiz ve kayıtsız kalmamalıdır.

BM Güvenlik Konseyi, NATO, AB, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmaların bu kirli oyuna artık ‘dur’ demesini istiyoruz.

Dünyada yaşanan hiçbir zulme sessiz kalmayan, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, dünyadan haysiyetli bir duruş bekliyoruz. İsrail’in durdurulmasını ve yaptıklarının hesabını vermesini istiyoruz.

HAK-İŞ olarak, haklı ve onurlu bir şekilde direnen mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ederek, uluslararası toplumu katliam ve saldırıların durdurulması konusunda görev almaya çağırıyoruz.

 

Bildirinin de okunmasının ardından Arslan ve beraberindekiler, büyükelçilik rezidansı önüne siyah çelenk bıraktı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu