HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERİ ZİYARET ETTİ

06 Haziran 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERİ ZİYARET ETTİ

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeleri 5 Haziran 2014 tarihinde, Diyarbakır'da evlatlarına kavuşmak için eylem yapan anneleri ziyaret etti. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığındaki heyette; HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları olan Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkan Vekili Melike Özmen, Öz Büro-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Arife Aktan, Oleyis Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Serpil Büyükkuzukıran, Öz Finans-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can, Öz Orman-İş Sendikası Kadın Komitesi üyesi Hale Bakkal, Öz İplik-İş Sendikası Temsilcisi Didem Boztaş’ın yanı sıra Öz Gıda-İş Sendikası Temsilcisi Melek Şahin ile Öz Finans-İş Diyarbakır temsilcileri yer aldı.

Acılı annelerin başlattığı eyleme destek amacıyla Ankara’dan Diyarbakır’a giden HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeleri taktıkları beyaz tül fularlarıyla da dünyanın en saf, en temiz duygusu olan annelik duygusuyla eylemin gerçekleştiğine, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğine dikkat çektiler. Komite üyeleri beyaz tül fularları eylem yapan annelere de dağıttılar.

 

Eylem yapan anneler komite üyelerimize “barış istiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz”, “ellerine ancak kalem yakışan çocuklarımızın bulunması için yetkililerden yardım istiyoruz” mesajı verdiler. Kadın Komitesi üyelerimiz, acılı ve yürekli ailelerle tek tek konuşarak çocuklarının kaybolma sürecinin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alıp,  yapılabilecekler konusunda bir yol haritası oluşturmaya çalıştılar.

Ziyarette heyet adına açıklama yapan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu şu açıklamalarda bulundu:

 

“HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak annelerimizin çocukları için Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemine destek olmak için buradayız.

 

HAK-İŞ sendikal mücadelesiyle birlikte her daim derdi olanlarla dertlenmiş, mağdur ve mazlumların yanında olmuştur. Tüm kadınların yaşadığı sorunların, mağduriyetlerin giderilmesi için yoğun çaba içerisinde olan Kadın Komitemiz annelerimizin yaşadığı acıyı paylaşmaya, onlara destek olmaya gelmiştir.

 

Diyarbakır’a beyaz tülden fularlarımızla geldik. Çünkü bu eylem dünyanın en saf, en temiz, en duru duygusu olan annelik duygusuyla başlamıştır. Burada yüreği yanan annelerimiz var. Bugün acılarına, taleplerine ortak olmak için beraber olduğumuz annelerimiz, sadece çocuklarını istemektedir. Annelerimizin çocuklarının fotoğraflarını taşırken titreyen ellerinin en kısa sürede çocuklarının ellerine kavuşmasını temenni ediyoruz.

Konfederasyonumuz çözüm sürecinde Genel Başkanımızın akil insanlar heyetinde yer almasıyla birlikte etkin bir rol üstlenmiştir. Annelerimizin çocukları için başlattıkları oturma eyleminde çözüm sürecinin önemli etkisi olduğuna inanıyoruz. Analar ağlamasın denilerek yola çıkılan çözüm sürecinin sekteye uğraması halinde kazanan olmayacaktır. Yürekli annelerimizin başlattığı bu eylemle korku duvarlarının annelerimizin sesleriyle yıkıldığına inanıyoruz.

 

HAK-İŞ’li kadınlar olarak yaklaşık on sekiz aydır devam eden kansız, gözyaşsız adım adım toplumsal barışın inşa edildiği çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak annelerimizin en kısa zamanda evlatlarına kavuşmasını temenni ediyoruz.

Bu topraklarda artık göz yaşı ve mutsuzluk yerine huzur ve kardeşliğin hakim olması en büyük temennimiz. Annelerimizin feryatlarına sessiz ve duyarsız kalınmaması gerekiyor. Tüm kadın hakları çalışması yapan oluşumları, dernekleri annelerimize destek olmaya davet ediyoruz.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu