HAK-İŞ’TEN MADENCİLER İÇİN SAYGI DURUŞU VE ANMA

16 Mayıs 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN MADENCİLER İÇİN SAYGI DURUŞU VE ANMA

 

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle, 16 Mayıs 2014 Cuma günü HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi önünde saygı duruşu, anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Törene, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanları ve iş yerlerinden gelen üyeler katıldı.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin burada yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak Soma’da bir avuç kömür için hayatını feda eden kardeşlerimize tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.

Hala madenden çıkarılamayan 18 işçi olduğu yönünde haberler aldığını belirten Şahin, “Tek arzumuz tek umudumuz bu kardeşlerimizin sağ salim aramıza dönmesi” dedi. Kazanın haber alındığı andan itibaren HAK-İŞ camiası olarak olay yerine intikal ettiklerini belirten Şahin, “Bizim Öz Maden-İş sendikamız Soma’da kurulmuş bir sendika. Kurucu olan kardeşlerimiz de bu madende çalışmış olan arkadaşlarımız, kaybettiğimiz üyelerimizde var” dedi.

 

HAK-İŞ camiası olarak bu günden itibaren örgütlü olunan iş yerlerinde iş başı yapılırken saygı duruşu ve anma töreni yapılacağını belirten Şahin, “Kaybettiğimiz arkadaşlarımız için dualar okuyacağız ve akabinde de yine mevcut iş yerlerimizde bugüne kadar olduğu gibi çok titizlikle üzerinde durduğumuz iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi. Sadece kazalar olduğunda hassasiyet gösterilmemesi gerektiğinin altını çizen Şahin, “İş kazaları olmadan bu iş yerlerinde olmalıyız. Bu tedbirleri gözden geçirmeliyiz. Bizler de sendikalar olarak hassasiyetle iş sağlığı ve güvenliği konusunda üzerimize düşenin daha fazlasını yapmalıyız” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da 2 gündür Soma’da temaslara devam ettiğini belirten Şahin, Soma’daki Öz Maden-İş Sendikasıyla konunun enine boyuna tartışılarak bundan sonra yaraların sarılması için HAK-İŞ konfederasyonu olarak neler yapılabileceğini ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağının vurguladı.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun olayın peşinin bırakmayacağını belirten Şahin, “Sorumlular bulunana kadar, kamuoyunu tatmin eden açıklamalar yapılana kadar olayın takipçisi olacağımızı buradan hepinize duyurmak istiyorum” dedi.

Türkiye olarak 7 den 70 e bütün kesimlerin Soma’daki acıyı paylaşıp, elinden geleni yapmaya çalışmasını sevindirici olarak değerlendiren Şahin, “Allah bize bir daha böyle kazalar yaşatmasın. Tekrar milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

Şahin’in konuşmasının ardından maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından Rıdvan Günay ve Elif Yıldırım tarafından bildiri ve dua okundu.

 

Bildiri ve Dua için tıklayınız...

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu