ARSLAN, KONYA 2. İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI'NA KATILDI

10 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, KONYA 2. İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI'NA KATILDI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 9-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Konya 2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Arslan konuşmasında, fuarın önemine değinerek "İkincisi düzenlenen Konya fuarının gelenekselleşme yolunda artan bir başarı ile ilerlemesi bizleri memnun etmektedir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak desteklediğimiz ve önemine inandığımız, Türkiye çapında gerçekleştirilen bu fuarların İŞKUR’un değişen, çağdaşlaşan, dinamikleşen yapısının bir göstergesi olduğuna inanıyoruz.

 

İş gücünü arz ve talep edenleri, yerel düzeyde ise üniversite, sanayi, belediye ve sendikaları buluşturan, mesleki eğitim, girişimcilik, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliğini kalıcı ve kurumsal bir hale getirmek için verimli bir ortam yaratan, iş gücü piyasasının arz ve talep eden kesimlerinin bilgilendirildiği, rehberlik yapıldığı fuarların önemli bir işleve sahip olduğuna inanıyoruz." dedi.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü başta Kayseri olmak üzere 81 ilde coşkuyla kutlandığını belirten ARSLAN, " Biz bu sene farklı bir 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladık. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayanların kendi tercihleridir saygı gösteriyoruz. Biz bütün alanları 1 Mayıs alanı olarak kabul ediyoruz. Önemli olan içeriktir, ne söylediğinizdir. 81 ilde kutlama yapıyoruz. Bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kayseri'de barış içerisinde türkülerle halaylarla kutladık ve şölene dönüştürdük. Sivil toplum örgütleri ile birlikte polislere karanfil verdik. Fakat medyanın bütün kameraları taksimdeki işçi bile olmayan, çalışma hayatıyla ilgili hiç bir mesajın verilmediği marjinal grupların görüntülerini gösteriyor." dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN'a, konuşmasının ardından Konya 2. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na verdiği destekten dolayı Çalışma ve İş Kurumu Konya İl Müdürü Lokman CEYLAN tarafından plaket takdim edildi.

Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, konferansın ardından Konya İŞKUR İl Müdürü Lokman CEYLAN ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU ile birlikte HAK-İŞ standını ziyaret ederek HAK-İŞ Uzmanı Rıdvan GÜNAY'dan fuar ile ilgili bilgi aldı.Ayrıca Arslan fuar alanındaki diğer stantları ziyaret etti.

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu