ARSLAN, SOSYAL POLİTİKA VE ÖRGÜTLENMEYİ ANLATTI

08 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, SOSYAL POLİTİKA VE ÖRGÜTLENMEYİ ANLATTI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) tarafından 7 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen programa katılarak, "Sosyal Politika ve Örgütlenme" konulu bir konuşma yaptı. Arslan, insanın sosyal bir varlık, örgütlenmenin de sosyal bir olgu olduğunu söyledi.

 

Sosyal politikaların uygulanmasında en büyük baskı unsurunun sendikalar olduğunu ifade eden Arslan, "Sosyal politikada esas olan devamlılıktır. Bu yüzdendir ki sosyal politika hükümetlere bırakılamaz. Çünkü hükümetler bugün verdikleri sosyal destekleri yarın geri çekerler. Türkiye'de sosyal destekleri geri çektiğinizde korkunç bir gelir dağılımı adaletsizliği ortaya çıkar. İşsize, yoksula bağış yaparak sosyal devletin görevini yerine getirildiğini sanıyoruz. Oysa bu sürdürülebilir bir durum değildir. Dezavantajlı kesimlerin sürdürülebilir sosyal politikalarla desteklenmesi gerekir" dedi.

 

HAK-İŞ'in kuruluş gerekçelerinden birinin tüm emekçilerin memnuniyetini sağlayacak bir sendikal modelin geliştirilmesi olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

 

HAK-İŞ olarak, yöremizde, bölgemizde, ülkemizde ve küremizde bize ihtiyaç duyan herkesin bizden alacaklı olduğunu düşünüyoruz. Mağdurlarının üzerimizde hakkı var. İşverenler çalışanlarına dini günlerde yaptıkları cüzi sosyal yardımlarla görevlerini yerine getirdiklerini, adaletli davrandıklarını düşünüyorlar. Oysa bu insanlar asgari ücretle çalıştırılıyorlar. Kar hırsı zihinleri teslim almış. İşverenlerimiz Wall Street'tekilerle aynı düşünceye sahipler. Oysa biz işverenlerle birlikte yeni bir dünya için tüm çalışanların memnuniyeti üzerine kurulu bir model geliştirmek istiyoruz. Ama işverenler 'biz buna hazır değiliz' diyorlar."

 

İşçi sendikaları olarak, dünyada HAK-İŞ kadar bağımsız ve özgün bir işçi örgütünün olmadığını belirten Arslan, "İşçi örgütleri bulunduğu ülkenin durumuna bağlı olarak ya rejim ile iç içe ya da bir ideolojinin payandası. HAK-İŞ'in politik kurumlarla organik bir bağı yok ve ideolojilerden de bağımsızdır. Onun için HAK-İŞ batıda ve doğuda özgün bir sendikadır. HAK-İŞ'in beslendiği kaynaklarda bir yanlışlık yok. Biz HAK-İŞ olarak insandan yana, emekten yana, demokrasiden yana tavrımızı milyonlarca üyemizle sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu