ARSLAN: “ KAYSERİ’DE ÖRNEK BİR 1 MAYIS KUTLAMASI YAPACAĞIZ”

25 Nisan 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: “ KAYSERİ’DE ÖRNEK BİR 1 MAYIS KUTLAMASI YAPACAĞIZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri’nin HAK-İŞ’in etkin ve yoğun üye sayısı olan illerin başında geldiğini belirterek, “Kayseri’deki bütün üyelerimizi, emekçileri, işçi, memur çalışma hayatının içerisindeki herkesi 1 Mayıs 2014 kutlamalarına davet ediyoruz. Kayseri’de örnek bir 1 Mayıs kutlaması yapacağız” dedi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri’de 25 Nisan 2014 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Cengiz Gül ve Mustafa Toruntay, Sendikalarımızın Genel Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri, Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Kayseri’nin Konfederasyonumuzun etkin ve yoğun üye sayısı olan illerin başında geldiğini ifade eden Arslan, Kayseri’deki üyelerimize, emekçilere ve işçi, memur başta olmak üzere çalışma hayatı içerisinde bulunan herkesi 1 Mayıs 2014 kutlamalarına davet etti.


1 Mayıs’ın dünyanın 180 ülkesinden daha fazlasında kutlandığını, kutlama şekillerinin ülkelerin rejim ve yönetim şekillerine göre değişiklik gösterdiğini ifade eden Arslan, Türkiye’de de yasak ve engellerle kavga görüntüleriyle emek ve dayanışma gününü ideolojik mücadelelerin aracı olarak kutlamak isteyen bir çevre olduğunu söyledi. Bu nedenle toplumun büyük bir bölümünün 1 Mayıs’a mesafeli yaklaştığını kaydeden Arslan, “1 Mayıs günü ortaya çıkan gerginlik ve çatışmalar kamuoyunu 1 Mayıs konusunda mesafeli davranmaya zorlamıştır. Bunlar kutlamalara sempati duymaktan öte kızgınlık ve kırgınlığa da neden oluyor” dedi.


HAK-İŞ’in 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününe tarihsel bir miras olarak baktığını, 1 Mayıs’ın çıkış nedeni olan insanca bir yaşam ve çalışma hayatı isteyenlerin uğradıkları haksızlıklara bugün de karşı çıktıklarını belirten Arslan, “ İnsani çalışma şartlarını talep etmek zorundayız 128 yıl sonra da benzer taleplerle Türkiye’de ve dünyada da karşı karşıyayız. O mirasa sahip çıkarak, ama doğru bir şekilde 1 Mayısı kutlamamız emekçilerle birlikte meydanlarda sorunları barışçıl bir dil kullanarak kullanabilmeliyiz. İtirazlarımızı yüksek sesle ortaya koyabilmemiz gerekiyor. Taleplerimizi yüksek sesle sıralamamız gerekiyor” dedi.


Arslan, 1 Mayısların çalışma hayatının ve ülkenin sorunlarının kamuoyu ile paylaşıldığı alanlar olduğunu belirterek, “Bunu işçilerle birlikte yapmak 1 Mayısın tarihsel ruhu ve mirasına uygun olarak kutlayabilmektir” dedi. Arslan, 1 Mayıs kutlamalarının ideolojik kalıpların dışına çıkılarak ve toplumsallaştırılarak kutlanması gerektiğini söyledi.


Arslan, HAK-İŞ’in Taksim tabusunun yıkılması konusunda önemli bir adım attığını, Taksim’de geniş katılımlı bir kitle ile Taksime çıktığını ifade etti. Yasakların devam ettiği 1993 yılında da benzer bir girişim olduğunu ve HAK-İŞ’in Taksim tabusunun yıkılması ve yasağın kaldırılması için çaba gösterdiğini söyleyen Arslan, HAK-İŞ’in girişimleriyle 1 Mayıs’ın Hükümet tarafından Emek ve Dayanışma günü ilan edildiğini ve tatil edildiğini ve bunların önemli bir adım olduğunu söyledi.


Taksim’deki kutlamalar konusuna da değinen Arslan, “Bir kısım guruplar Taksim’i kutsayabilirler, mabet gibi görebilirler bunu anlayışla karşılıyoruz. HAK-İŞ olarak Taksimi Türkiye’nin alanlarından bir alan ve meydanlarından bir meydan olarak görüyoruz. Taksim’in bizde de acı bir hatırası var. Geçmişte yaşananlar can kayıpları ve faillerinin ortaya çıkarılamaması önemli bir sorundur” dedi.


Arslan, “Taksim’deki ısrar demokrasimiz ve emekçilerin sorunlarının gündeme getirilmesi açısından çalışanların sorunlarına nasıl katkı yapacağını anlamıyoruz. Taksim ısrarı işsizlik sorununu çözecek mi iş kazalarını önleyecek mi taşeron sorunun çözecek mi bu soruların cevabı verilmeli” dedi. HAK-İŞ olarak, ülkemiz için kaygımız var. Sorunlar için çözüm önerilerimiz var. 1 Mayısta geniş kitleleri Türkiye kamuoyunu rahatsız etmeden, sağduyu sahibi, barışçıl bir dil kullanarak Türkiye kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Çatışmasız kavgasız kaossuz bir 1 Mayıs istiyoruz” dedi.


HAK-İŞ olarak, Taksim’in yasaklanmasını da istemediğini ifade eden Arslan, “Barışçıl bir kutlama için altyapı varsa elbette orada da kutlanmalı. Kamu otoritesinin bir endişesi ve kararı varsa hukuki yollara da başvurabiliriz ancak bütün bu yollar kapatılmışsa burada ısrar etmek çatışmayı getirir. Örgütlerimizin sağduyu ile hareket etmesini istiyoruz. Türkiye zor bir dönemden geçiyor emekçilerin pek çok sorunu var ve biz doğru bir dil kullanarak bu sorunları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.


HAK-İŞ’in 2012 yılında Kardemir işçileriyle ve Karabük halkıyla kucaklaştığın, barışçıl bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdiğini ifade eden Arslan, bu yıl da Anadolu’nun parlayan yıldızı, sanayinin ve ihracatın önemli bir merkezi olan Kayseri’de vereceğimiz mesajlarla Türkiye’nin barışına ve geleceğine önemli bir katkı yapacağını ifade etti.


Kayseri’nin hiçbir zaman kavgaların merkezi olmadığını, her zaman sağduyu sahibi olduğunu Türkiye ve bölge barışına önemli katkılar yaptığını belirten Arslan, “Kayseri bizim için önemli bir kenttir. Kayseri’de barışçıl bir 1 Mayıs kutlaması yapmak ve bunu Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz. Kaos ve kavga etmek isteyenlere de Kayseri önemli bir mesaj verecektir. Kayseri’deki bütün STK’larla halkla ve medya mensuplarıyla Kayseri’de coşkulu heyecanlı sorunlarımızın konuşulduğu taleplerimizin sıralandığı itirazlar ve eleştirilerimizin yapıldığı bir platform olacaktır” dedi.


KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZHASEKİ’YE ZİYARET


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekiler Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ederek, Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileğinde bulundu. Arslan, “Tebrik ediyoruz. Yeni dönemde başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki Kayseri sizinle beraber büyük bir değişim yakaladı ve bunu büyük projelerle daha da geliştireceğinize inanıyoruz” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı Kayseri’de kutlayacağını anımsatarak, Özhaseki’yi de HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarına davet etti. HAK-İŞ’in Kayseri’yi özel olarak seçtiğini, HAK-İŞ’in Kayseri’de özellikle özel sektörde önemli bir örgütlenmesi bulunduğunu belirterek, “Biz Kayseri’yi özel olarak seçtik. İşverenlerimizin rakibi değil ortağıyız. Özel sektörde HAK-İŞ’in örgütlü olduğu önemli bir il Kayseri. HAK-İŞ Kayseri’nin ve Türkiye’nin barışı ve geleceği için çok önemli. Biz kendimizi Türkiye’nin istikrarı için çok önemli görüyoruz” dedi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de HAK-İŞ’in Kayseri’ye gösterdiği ilginin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, “Burası barış ve huzur kenti burada insanların elleri dostça uzanır, yumrukları sıkılı değildir. Kurumsal manada kamplaşmış vaziyette oturmuyorlar. Herkes biliyor ki işveren varsa işçi de olacak. Bu şehirde barış ve dostluk hakim. Ticaret kültürü uzlaşma kültürüdür. Burada dostluk, anlaşma huzur başkasına saygı vardır. 1 Mayıs kutlamaları konusunda ev sahibine yakışır bir şekilde bize ne düşerse onu yapacağız” dedi.

 

İŞ YERİ ZİYARETLERİ

 

Genel Başkanımız Arslan ve beraberindeki heyet ayrıca Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abidin Özkaya, Isısan Genel Müdürü Mahmut Özbıyık ve Ergül Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Şenozan’ı ziyaret etti.

 



HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu