TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİNDEN BAŞBAKAN’A ZİYARET

11 Nisan 2014 14:00, Haberler


TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİNDEN BAŞBAKAN’A ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da yer aldığı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Nisan 2014 tarihinde Dolmabahçe Ofisinde görüştü. Görüşmeye, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik katıldı.

 

Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul sonrasında heyet adına açıklama yapan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin sözü dinlendikçe, sözlerinin dinleneceğini, Türkiye var oldukça var olacaklarını, Türkiye güçlü oldukça güçlü kalacaklarını çok iyi bildiklerini söyledi.

 

Her görüşten, inançtan, etnik gruptan üyeleri bulunduğunu belirten Palandöken, her şeyden önce huzur içinde çalışmak, üretmek ve Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmak istediklerini anlattı.

 

Palandöken, Türkiye'nin bir seçim sürecini daha geride bıraktığını anımsatarak, şunları kaydetti:

 

"Yerel seçimler bitti. Milli irade tecelli etti. Seçim sandığı işlevini bir kez daha başarılı bir biçimde yerine getirdi. Şimdi ilk kez halkoyuyla Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Sonra da genel seçimler gelecek. Siyaset dolu zorlu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bu yoğun siyaset gündeminin ardından, herkesin kendi işine odaklanabilmesine fırsat verebilmek için, siyasi ortamın bir an önce yumuşatılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.”

 

Küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğini dile getiren Palandöken, “İçinde bulunduğumuz iktisadi şartlar hepimizi zorluyor. Üyelerimiz dışarıdan gelen iktisadi şokun olumsuz etkilerini her gün günlük yaşamlarında hissediyor. Kimse geleceğinden endişe etmek istemiyor. Yaptığımız çalışmalar, dünün olumsuz etkisini hisseden üyelerimizin gelecek aylar için son derece iyimser olduğunu gösteriyor. Bu iyimserliği destekleyecek en önemli etki, siyasette gözle görülebilen bir yumuşama ortamı olacaktır” diye konuştu.

 

Palandöken, Türkiye'nin dışa açık bir ülke olduğunu vurgulayarak, dışa açılarak zenginleşebileceklerini yaşayarak öğrendiklerini, dışa açık bir ülkenin, dışarıdan gelen şoklara her zaman hazır olması gerektiğini de bildiklerini aktardı.

 

Bendevi Palandöken, “Dışarıdan gelen negatif iktisadi etkileri, çalışarak ve üreterek bertaraf edebilmemiz için, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda daha huzurlu bir siyasi ortama ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bunu istemek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Bundan sonra da diğer siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğiz” dedi.

 

"Daha fazla demokrasi ve hukuk"

 

Bendevi Palandöken, Türkiye'de gündemin artık ekonomi olması gerektiğini düşündüklerini belirterek, şöyle devam etti:

 

“Sosyal devlet niteliğimize uygun sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Türkiye'nin geleceğine ilişkin iyimserliğimize destek vermenizi diliyoruz. AB katılım sürecindeki kararlılık sürdürülmelidir. Yeni anayasa arayışımızla gündeme gelen daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk sürecinin devam ettirilmesini yürekten istiyoruz. Milli iradenin öneminin farkındayız. Milli iradenin elindeki yetkiler ve takdir yetkisi, bürokrasiye devredilmemelidir. Türkiye'nin geleceği açısından önemli yasal düzenlemeler yapılırken, bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ülkemizin çıkarları her şeyin üstündedir.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu