ARSLAN, SUDAN'DA SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU

24 Mart 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, SUDAN'DA SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (SWTUF) davetlisi olarak gittiği Sudan'da sendikal temaslarda bulundu. 21-22 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ziyaretine Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile Dış İlişkiler Uzmanı Ahmet Enver Halfaya da katıldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, ziyaret kapsamında Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Abdülkerim ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Burada HAK-İŞ ile SWTUF arasında daha önce imzalanan ikili işbirliği protokolü güncellendi.

 

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanlığına seçilmesinden dolayı Yusuf Abdülkerim'i tebrik eden Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ ile SWTUF arasında 1992 yılında işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatarak, 22 yıllık kurumsal ilişkinin artarak devam ettiğini söyledi. Arslan, SWTUF'un Afrika sendikal hareketindeki yeri ve önemine dikkat çekti.

 

Arslan, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine seçilen SWTUF eski Genel Başkanı ve Afrika Sendikalar Birliği-Teşkilatı (OATUU) eski Genel Başkanı İbrahim El Khandour’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Afrika Sendikalar Birliği-Teşkilatı'na (OATUU) uzun zaman Genel Başkanlık yaparak, Afrika sendikal hareketine büyük hizmetler yapan Khandour'a geçmişteki sendikal çalışmalarından dolayı teşekkür eden Arslan, Khandour'u, Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcılığına seçilmesinden dolayı tebrik etti.

 

Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim El Khandour, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbrahim El Khandour, hem ülke, hem de Sudanlı sendikacılar olarak Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydetti. HAK-İŞ'in yaptığı 3 büyük organizyonla Afrika ve Ortadoğu'daki sendikal hareketin bir araya geldiğini hatırlatan Khandour, Genel Başkanımız Arslan'a bu organizasyonlardan dolayı teşekkür ederek, HAK-İŞ'in güçlü, demokratik ve örnek bir işçi hareketi olduğunu söyledi.

 

Arslan, program kapsamında Arap Sağlık İşçileri Federasyonu başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle de bir araya geldi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mart 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu