AB KOMİSYONUN’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

13 Mart 2014 14:00, Haberler


AB KOMİSYONUN’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

AB Genişlemeden sorumlu Genel Direktör Alexandra Cas Granje ve beraberindeki heyet, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i 12 Mart 2014 tarihinde ziyaret etti. Granje ve beraberindekiler, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte öğle yemeği yedi.

 

AB Genişlemeden sorumlu Genel Direktör Alexandra Cas Granje’nin başkanlığını yaptığı heyette, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Numan Özcan da yer aldı. Direktör Granje, Türkiye’nin AB üyeliği ve müzakere süreci ile ilgili bilgi verdi. Ziyarette 19. Faslın (Sosyal Politika ve İstihdam) açılış kriterleri ve sendikal hayatla ilgili mevcut yasal durum tartışıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 19. Faslın açılış ve kapanış kriteri ve yol haritası ile ilgili önerisini sundu. Arslan, 19. Faslın Türkiye çalışma hayatı açısından çok önemli olduğunu, bu faslın açılmasıyla birlikte birçok olumlu düzenlemenin de yapılması için bir zemin olacağını söyledi. Arslan, ayrıca müzakere sürecinde mevcut 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununda ILO ve AB standartlarına dayalı iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılması gerekliliğine de dikkat çekti.


 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mart 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu