FATMA ŞAHİN’DEN HAK-İŞ GAZİANTEP İL TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET

17 Şubat 2014 14:00, Haberler


FATMA ŞAHİN’DEN HAK-İŞ GAZİANTEP İL TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET

 

Gaziantep Milletvekili, AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin,  14 Şubat 2014 tarihinde HAK-İŞ Gaziantep İl Temsilciliğini ziyaret ederek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekilerle görüştü.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu ve kadın komitesi üyeleri ile Sendikalarımız Genel Merkez ve Şube yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette, Fatma Şahin ve Belediye Başkan adayları işçilerle bir araya geldiler.

 

ARSLAN: “ŞAHİN’E BAŞARILAR DİLİYORUZ”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sayın Bakanımızla uzun zaman beraber çalıştık. Hem Kadın Kolları Başkanıyken, hem bakanlık görevinde Kadın Komitesi Başkanımızla birlikte çalıştılar. Bakanlık görevi esnasında da yine HAK-İŞ ile yakın bir işbirliği içerisinde birlikte çalıştık. Gerçekten işini fevkalade iyi yapmaya çalışan, azimli, mücadeleci, kararlı bir siyaset kadını. Aynı zamanda sonuç alma odaklı çalışan, ülkemizin özellikle kadın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımından dolayı da bıraktığı bakanlıkta kalıcı izler bırakarak geldi” dedi. 

 

HAK-İŞ’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Şahin ile iyi bir işbirliği içerisinde çalıştığını ifade eden Arslan, “Biz HAK-İŞ ailesi olarak, Ankara'da yaptığımız işbirliğine dayalı hayırlı ve faydalı çalışmaları inşallah Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de yapmak istiyoruz. Kendisine Belediye Başkanlığı Adaylığında başarılar diliyoruz” dedi. 

 

Arslan, Gaziantep’te belediye başkanlarıyla birlikte çalıştıklarını belirterek,  “Hem Şehitkamil ve hem de Şahinbey’deki arkadaşlarımızla. Sayın İl Başkanımızı da uzun yıllardır tanıyoruz. Dolayısıyla tanıdığımız bir aile; tanıdığımız bir kadro. Bu kadroyla inşallah Gaziantep yeni bir dönemi gerçekleştirecek ve Türkiye'nin ilk büyükşehir kadın belediye başkanı olarak inşallah Fatma Şahin Hanımefendi tarihe geçmiş olacak. İl belediye başkanı vardı, ama büyükşehir ilk olacak” dedi. 

 

ŞAHİN: “HAK-İŞ ZOR ZAMANLARDA ÖNEMLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada, “Türk siyasi tarihinde en zor zamanda, eyvah şimdi ne olacak denilen durumlarda HAK-İŞ'in göstermiş olduğu cesaret, göstermiş olduğu duruş, hem demokrasimizin, hem hukuk devletinin, hem insan haklarının, hem de milli iradenin hakimiyeti açısından çok önemli bir duruş sergilediğini” söyledi.

 

Sendikaların örgütlü bir hareket olduğunu, işçi hakları açısından çok önemli olduğunu belirten Şahin, “Ama ülkenin demokratikleşmesi, ülkenin yaşadığı kaostaki çıkışta o mert duruş, o cesaretli duruş her zaman için çok kolay olmuyor” dedi. Bir grubun ya da zümrenin temsilcisi olanların bu duruşu gösteremediğini ifade eden Şahin, “Hakkın, adaletin, alın terinin, emeğin temsilcisiyseniz bu duruşu gösteriyorsunuz. Ben Başkana bu gösterdiği duruştan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkem adına, ülkemin insanları adına, “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletin” olacaksa eğer, Anadolu’m adına, Anadolu’daki sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Örgütlü hareketin karşısında ordu duramaz” sözünü anımsatan Şahin, “Sizlerin bir araya gelmeniz, başlı başına büyük bir başarı. Bir araya geldiğiniz zaman, hak ve adalet ölçüsünde taleplerde bulunmak ve bu talebin yerine gelmesini sağlamak en temel ihtiyacımız. İnsan hakkınız, yaşam hakkınız, bu hakkınızı korumak ve kollamak da bizim boynumuzun borcu. Bizim namus borcumuz. Bu bakımdan, Başkanımızın ve bütün ekibinin ve sizlerin buradaki, burada olan olmayan bütün arkadaşlarımıza baktığımız zaman, bu ülkenin en büyük beşeri sermayesi sizlersiniz” dedi.

 

“Alın terinin kıymetli olmadığı hiçbir yerde milletin iradesine hâkim olmasının mümkün olmayacağını” söyleyen Şahin, “O yüzden, siyasi irade, siyasi istikrar ve ekonomik istikrar iç içe girmiştir. Biri olmadan diğeri olmuyor. Güveni istikrarı sağladığınız zaman, herkes kazanıyor. Bunu Türk siyasi tarihi bize gösterdi” diye konuştu. 

 

Kadın hakları kadar insan hakkı ve işçi hakkının da önemli bir mücadele alanı olduğunu söyleyen Şahin, “Allah’ın izniyle yeni dönemde daha hesap verebilir, daha şeffaf katılımcı, sizin söyleyip, bizim yaptığımız ve birlikte yöneteceğimiz bir Gaziantep’e bir Türkiye'ye Allah’ın izniyle kavuşacağız, ulaşacağız” dedi.

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ Kadın Komitesinin bütün çalışmaların Bakan Şahin’i rol model aldığını belirterek, “Yaptığımız çalışmalarda aslında bizi kendi heyecanı, azmiyle her zaman daha ileri gitmemiz konusunda teşvik ettiler. Çok teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ'li kadınlar olarak her zaman çok minnettar kalacağız. Hak-İş’li kadınlar olarak tarihe geçen bir bakan olduğunuzu düşünüyoruz” dedi. Kadın istihdamı konusunda, kadına karşı şiddet konusunda kadının hayatın her alanda güçlendirilmesi adına iz bırakan pek çok çalışma yaptığını ifade eden Sarıeroğlu, “Sadece kadın da değil, biliyorsunuz sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu Türkiye'deki bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, nerede yardım eline ihtiyaç birisi varsa, herkese uzatarak hissettirdi. Biz çok minnettarız kendisine. Her zaman yanında olacağız. Ankara'dan ayrıldığı için çok üzüldük. Gazianteplilere onu emanet ediyoruz. İnşallah yolu açık olsun” dedi.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı ve adayı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Tahmazoğlu da bir konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından Öz İplik-İş Sendikamıza üye işçiler tarafından dokunan, üzerinde kendisinin portre fotoğrafının yer aldığı bir halı HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından Fatma Şahin’e takdim edildi.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Şubat 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu