HAK-İŞ GENEL MERKEZ KADIN KOMİTESİ TOPLANDI

06 Şubat 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ GENEL MERKEZ KADIN KOMİTESİ TOPLANDI

 

HAK-İŞ Genel Merkez Kadın Komitesi 6 Şubat 2014 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkez Konferans Salonunda “HAK-İŞ ve Üye Sendikalarının Kadın Çalışanlarının Değerlendirilmesi”, “2014 yılı faaliyet planının oluşturulması”, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününe İlişkin Değerlendirmeler” gündemiyle toplandı.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Dr.Osman Yıldız da toplantıya katılarak kısa bir konuşma yaptı. HAK-İŞ için Kadın Komitesinin önemini belirten Yıldız şunları söyledi:

 

“Kadın Komitesi HAK-İŞ için önemli bir yere sahip. Konfederasyonumuza katılan yeni Sendikalarımız oluyor ve onlar için de Kadın Komiteleri çok önemli. Çünkü Gençlik Komiteleri ve Kadın Komiteleri sendikacılığın geleceğidir. Mevcut sendikalarımızda Kadın Komitelerinin kurulmasını başarıyla sağladık. İnşallah yeni katılan sendikalarımızda da bu yapıyı kuracağız. Yönetimlerimizde kadın yok fakat bu olmayacağı anlamına gelmez. Kadın konusu bizim başarılı olduğumuz komitelerden biri, bunun temelinde de izlediğimiz strateji önemli. Söylemlerimiz var, eylemlerimiz var, kurumsal yapımız var, kurumsal imkânlarımız var. Çalışma hayatında düzenli çalışan kadınlar var ama düzensiz çalışan kadınlar da var. Düzensiz olarak çalışanlara da uygun politikalar üretmeye çalışıyoruz.”

 

HAK-İŞ Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu ise “Biz HAK-İŞ olarak stratejik hareket etmeye çalışıyoruz. Her sene düzenli olarak, sendikalardaki kadınlarımızın durumunu öğrenmek için kapsamlı olarak bir anket çalışması yapıyoruz” dedi. Son dönemde çalışma hayatında değişiklikler olduğunu söyleyen Sarıeroğlu “Kadınlar çalışma hayatına daha fazla dâhil olmaya başladılar. Ben gelecekte sendikal faaliyetlerde kadınların rolünün daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Şubat 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu