SURİYELİLER İÇİN YENİ YILDA YENİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILACAK

31 Aralık 2013 14:00, Haberler


SURİYELİLER İÇİN YENİ YILDA YENİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILACAK

 

Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için Konfederasyonumuz HAK-İŞ başta olmak üzere AFAD, TİKA, Türk Kızılayı, Anadolu Ajansı ve Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların desteğiyle yeni yardım kampanyası başlatılacak. Kampanyaya ilişkin basın toplantısı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından 31 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantıda yaptığı konuşmada: Yardımların hızlandırılıp etkin hale getirilmesi için koordinasyon komitesi kurulması önerisinde bulundu. Genel Başkanımız Arslan ’ın önerisi üzerine yardımların hazırlanıp etkin bir şekilde dağıtılması amacıyla bir koordinasyon komitesi kurulmasına yönelik çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Başbakan yardımcısı Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının talebi üzerine, Suriyeli mültecilere ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni yardım kampanyası düzenlemek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

 

Yardımların koordinasyonunun AFAD tarafından yürütüldüğüne işaret eden Atalay, bugünkü toplantıda yardım konusunun organize edileceğini, bununla ilgili kararlar alınacağını bildirdi.

Kış ortasında büyük dramlar yaşandığını dile getiren Atalay, Türkiye'nin konunun insani boyutuyla ilgili çok büyük sorumluluk üstlendiğini, toplumun değişik kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda bugüne kadar olduğu gibi yeni gayretleri bulunduğunu kaydetti.

 

Atalay, Suriye sorununun üçüncü yılına gireceğini belirtti. Şu anda 210 bin Suriyelinin kamplarda kaldığını anlatan Atalay, kamplarda 30 bin kişilik de kapasitenin bulunduğunu bildirdi.

Kamp dışında, değişik şehirlerde yaklaşık 450 bin sığınmacının olduğunu ifade eden Atalay, bu kişilerle ilgili valilik, kaymakamlıklarla yakın haberleşme içinde olduklarını, kamp dışındaki Suriyelilerin de başta sağlık olmak üzere birçok ihtiyacının karşılandığını vurguladı.

 

Toplantıya, TİKA Başkanı Serdar Çam,  Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü uzmanı Mustafa Ateşçi, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Necati Alsancak, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul, Türkiye Gönüllüler Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Yerlikaya da katıldı.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Aralık 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu