PAKİSTAN YARDIM KURULUŞU HEYETİ HAK-İŞ’TE

30 Aralık 2013 14:00, Haberler


PAKİSTAN YARDIM KURULUŞU HEYETİ HAK-İŞ’TE

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Pakistan yardım kuruluşları olan Alkhidmat Vakfı Genel Başkanı Shahid Iqbal ve Serendib Vakfı Genel Başkanı M.Abdur Rahman’ı 30 Aralık 2013 tarihinde makamında kabul etti. Görüşmeye Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile Dış İlişkiler uzmanları Ali Çelik ve Ahmet Halfaya da katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Vakıf başkanlarını HAK-İŞ’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, HAK-İŞ’in faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. HAK-İŞ’in diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte çeşitli yardım kampanyaları gerçekleştirdiğini ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in dil, din, ırk farkı gözetmeden imkanları çerçevesinde mazlum ve mağdurların yanında olduğunu söyledi.

 

Pakistan Yardım Vakfı temsilcileri, söz konusu iki vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vakıfların afet yönetimi, sağlık eğitim, temiz su, yetim çocuklar bakım programı, tutuklulara sosyal yardım ve toplum hizmetleri gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini ifade ettiler. Kar amacı gütmeyen, bağımsız ve tamamıyla insan odaklı hizmetlere yoğunlaşmış kuruluşlar olduğuna dikkat çektiler.  Öğrenciler için burs yardımı programı, yiyecek yardım programı, tekerlekli sandalye yardımı programı adı atlında bağışa dayalı kampanyalar yürüttüklerini ifade ettiler. Söz konusu vakıfların Türkiye’de İHH, Cansuyu  ve İlkder gibi çeşitli yardım vakıfları ile işbirliği içerisinde olduğunu kaydettiler.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Aralık 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu