ARSLAN “İSTANBUL'UN TOPLU ULAŞIMINA YAKLAŞIK 15 BİN EMEKÇİYLE HİZMET VERİYORUZ”

26 Aralık 2013 14:00, Haberler


ARSLAN “İSTANBUL'UN TOPLU ULAŞIMINA YAKLAŞIK 15 BİN EMEKÇİYLE HİZMET VERİYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bir cazibe merkezi olan İstanbul’un aynı zamanda sorunların da merkezi olduğunu belirterek, “İstanbul’un toplu ulaşımına yaklaşık 15 bin emekçiyle hizmet vermekteyiz” dedi.Genel Başkanımız Arslan, İETT’nin, ülkemizdeki tüm toplu ulaşım kurumlarını ortak bir dil ve anlayış bütünlüğü içerisinde tek çatı altında buluşturmak ve toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 25 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği IV. Toplu Ulaşım Haftası VI. Transist 2013 Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı açılış törenine katıldı.

 

Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan törende yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:


“İstanbul'un toplu ulaşımına yaklaşık 15 bin emekçiyle hizmet vermekteyiz. İstanbul bir cazibe merkezidir. Ama aynı zamanda bazı sorunların da merkezi olduğunu unutmamak gerekir. Gezi olaylarında otobüslerimiz tahrip edilirken, yolcuların güvenliğinden sorumlu olan otobüs şoförü arkadaşlarımızın can güvenliğinin nasıl bir tehdit altına girdiğini hepimiz biliyoruz. Ama onlar yolcuları sağ salim yerlerine ulaştırmak ve onların sağlığını korumak adına büyük bir risk almayı her zaman göze almışlardır.”

 

“TOPLU ULAŞIM KÜLTÜRÜNÜ HEP BİRLİKTE YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”


Toplu ulaşım kültürünün yaygınlaştırılmasının özellikle büyük ve çağdaş kentlerde önemli bir görev olduğunu dile getiren Arslan, “Bunu başardığımız takdirde İstanbul'un, trafik çilesinden o ölçüde daha çabuk kurtulacağımızı düşünüyorum. Bu nedenle toplu ulaşım kültürünün yaygınlaştırılması, toplumun bunu dayatmayla değil gönüllü olarak kabul edip, bu konuda mesafe alınması konusunda katkımızı ve desteğimizi devam ettireceğiz. İETT'yi geleceğe birlikte hazırlayalım ve geleceğimizi birlikte inşa edelim” dedi.


“İSTANBUL’ UN OTOBÜS FİLOSU TAMAMEN YENİLENDİ”


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet de yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan sektörlerin başında ulaşım sektörünün geldiğini belirterek, ulaşımın toplumun kalkınmasında itici bir güç olduğunu söyledi. Belediye olarak kaliteli, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti sunduklarını kaydeden Selamet, “İstanbul 2023 ulaşım ana planı hazırlandı. Kentimizi, 2023 yılına taşıyacak yol haritasını çağın gereklerine göre hazırladık. Trafik yoğunluk haritasını hazırladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi cep trafik uygulamasını telefonuna indirmeyen İstanbullu neredeyse kalmadı” şeklinde konuştu.


“TOPLU ULAŞIMIN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ “


İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ise yaptığı konuşmada, “Dünya çapında bir organizasyonu gerçekleştirmek amacıyla bu yola çıktıklarını ifade etti. Transist’in bu yıl dördüncüsün yapıldığını hatırlatan Baraçlı, “Sürdürülebilirliği önemeli bir noktaya getirme gayreti içerisindeyiz. Bunları yaparken şehir hareketliliğini ve farklılığı ortaya çıkartacak sempozyumlar ve çalıştaylar düzenliyoruz. Toplu ulaşımın otoritelerinin birçoğu burada aramızda bulunuyorlar. Bu yıl geçen yıllara göre çok daha yoğun ve çok daha farklı bir noktada toplu ulaşımın yaygınlaşmasını sağlayacak değişim kültürünü ortaya koyma hedefi içerisinde olacağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuarda, İETT'li ustalar tarafından 45 yıl önce üretilen ve 'Tosun' adı verilen ilk Türk troleybüsü de sergilendi.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu