HAK-İŞ: “E-DEVLET KAPISI 1 HAFTA ÖNCEDEN DENEMEYE AÇILSIN”

01 Kasım 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ: “E-DEVLET KAPISI 1 HAFTA ÖNCEDEN DENEMEYE AÇILSIN”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 7 Kasım 2013 tarihinde itibaren sendikal üyeliklerin veya istifaların noter yerine e-devlet kapısı üzerinden yapılacağını anımsatarak, sendikaların 7 Kasım tarihinde, sistem üzerinde yaşamaları olası bir belirsizlik ve kaosu önlemek amacıyla e-devlet kapısı sisteminin şimdiden deneme mahiyetinde sendikaların kullanımına açılmasını istedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“7 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu çerçevesinde öngörülen noter şartının 1 yıl uzatılmasına ilişkin süreç 7 Kasım 2013 tarihinde dolmaktadır.

 

Kanuna göre noter şartı yerini, e-devlet kapısı üzerinden üye kayıt ve istifa sistemine bırakmaktadır.

               

Noter şartının kaldırılması, Türk sendikal hareketinde devrim niteliğinde önemli bir dönüm noktası olacaktır. Noter şartının kaldırılmasına bütün Konfederasyonlar birlikte karar vermişlerdir. Noter şartının kaldırılmasıyla, Türk sendikal hareketi örgütlenmede daha özgür ve istikrarlı bir aşamaya geçmiş, ILO ve AB nezdinde eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulmuş olacaktır.

 

7 Kasım tarihine oldukça az zaman kalması nedeniyle sendikaların, sistemin işleyişine ilişkin deneyin kazanmaları önem arz etmektedir. Sendikaların 7 Kasım tarihinde, sistem üzerinde yaşamaları olası bir belirsizlik ve kaosu önlemek amacıyla e-devlet kapısı sisteminin şimdiden deneme mahiyetinde sendikaların kullanımına açılmasını talep ediyoruz.  Böylece sendikalar, son bir haftada sisteme daha vakıf olabileceklerdir.

 

Söz konusu talebimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e bir mektup yazarak iletmiş bulunmaktayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendikal üyelik ve istifada kullanılacak olan e-devlet kapısı sisteminin sendikalar için denemeye açılması talebimizi uygulamaya geçirmesini bekliyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Kasım 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu