CUMHURİYETİMİZİN 90. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

28 Ekim 2013 14:00, Basın


CUMHURİYETİMİZİN 90. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, "Cumhuriyetin 90 yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat etmiştir. Ancak, Cumhuriyetin 100. yılında çağdaş, sivil ve demokratik bir anayasa hedefi artık gerçekleştirilmelidir" dedi. 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Cumhuriyetin ilanının 90. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

 "Cumhuriyetimizin ilanının 90. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

 

Cumhuriyetin geride kalan 90 yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat etmiştir. Ancak, kendi bölgesinde rol model olan, uluslararası diplomatik girişimlere ve toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, başta demokrasi olmak üzere, daha uzun bir yol alması gerektiğini biliyoruz. Çağdaş ve evrensel değerlerle benzenmiş, halkının tamamını kucaklayan, evrensel hukuku esas alan çağdaş ve sivil bir anayasa biran önce hayata geçirilmelidir. Cumhuriyetin 100. yılında çağdaş, sivil ve demokratik bir anayasa hedefi artık gerçekleştirilmelidir. Siyaset kurumu, anayasa yapma başarısını ortaya koymalıdır.

 

Bizler, çalışanlar olarak, demokratik gelişmiş ve kalkınmış bir ülkede hakkımızı alacağımıza inanıyor, bu nedenle Cumhuriyetin 90 yıllık şanına uygun bir demokrasi talep ediyoruz. Siyasal gerilimler ve kısır döngülerden öte, Cumhuriyete yaraşır nitelikli projeler üreterek, çalışma ve sosyal hayatımıza kazanımlarını konuşmak ve bunun heyecanını yaşamak istiyoruz.

 

Cumhuriyetimizin 90. Yılında bu vizyona uygun olarak, Asya ve Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesinin hayata geçirilmesinin heyecanını yaşıyoruz. Marmaray Projesi Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki başarısını ve ekonomik gelişmişliğini ortaya koymaktadır.

 

Bizler, çalışanlar olarak, Marmaray benzeri projelerin sayısının arttığı, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, Cumhuriyetin 90 yıllık tarihine uygun şehirler ve sosyal hakların ileri olduğu bir ülke talep ediyoruz."

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu