DARBE VE İHTİLAL DÖNEMLERİNDE EN BÜYÜK ZARARI EMEKÇİLER GÖRÜYOR

12 Eylül 2013 14:00, Basın


DARBE VE İHTİLAL DÖNEMLERİNDE EN BÜYÜK ZARARI EMEKÇİLER GÖRÜYOR

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, ihtilal, darbe ve müdahaleleri demokrasilerde “geri vites” olarak değerlendirirken, darbe ve ihtilal dönemlerinde en büyük zararı emeği ile geçinenlerin gördüğüne dikkat çekti.


Toruntay,  son günlerde çeşitli bahanelerle gerçekleştirilen gösterilerin, provokasyonlara açık bir hale geldiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak; tüm kesimleri sağduyu ve aklıselime davet ediyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu

 

“Türk demokrasi tarihinin yarısı ihtilal, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerle geçerken, bir o kadar süresi de bunların konuşulması, çağrı ve daveti ile geçmiştir. En sertinden post modernine, muhtıralısından, habersizine ve gece yarısı yayınlanan e-muhtırasına kadar bu ülkede ortalama her on yılda bir demokrasi kesintiye uğramıştır. 1960’ından, 1971’ine, 1980’inden post modernine değin, demokratik süreci ve siyasi işleyişe yapılan müdahalelerin sonunda ülkemiz, temel hak ve özgürlükler; ekonomi, siyaset ve sosyal açıdan geriye giderken, uluslararası demokratik platformlarda ikinci sınıf ülke muamelesi görmüştür.

 

Darbe ve ihtilal dönemlerinde en büyük zararı emeği ile geçinenler görmektedir. Yapılan anti demokratik müdahalelerde çalışanlar, ekonomik ve sosyal açıdan hak ve iş kayıplarına uğramışlardır. Bizler çalışanlar olarak, demokratik gelişmiş ve kalkınmış bir ülkede hakkımızı alacağımıza inanıyoruz. Ülkemizde demokratik işleyişe yönelik karşı çıkışları nereden gelirse gelsin tasvip etmiyor ve kınıyoruz.

 

Son günlerde çeşitli bahanelerle gerçekleştirilen gösteriler, provokasyonlara açık bir hal kazanmıştır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak; tüm kesimleri sağduyu ve aklıselime davet ediyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız itidal içinde olmalıdır.  Yaşanan olayları derinleştirmeye yönelik provokasyonlara gelinmemeli, milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozma ve kaos yaratma girişimleri boşa çıkarılmalıdır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak,  ülkesini seven tüm kesimlerin, aklıselim ile hareket ederek, diyalog ve sağduyu ile bugünleri aşacağına inanıyoruz. Güçlü Türkiye, bugünlerden birlik ve beraberlik ile çıkacaktır.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Eylül 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu