DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NDE BM'Yİ PROTESTO ETTİK

01 Eylül 2013 14:00, Haberler


DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NDE BM'Yİ PROTESTO ETTİK

01 Eylül Dünya Barış Günü'nde Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Memur-Sen'in birlikte düzenlediği Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı (BM) protesto eylemine katıldık.

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Memur-Sen Konfederasyonu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Mısır, Suriye başta olmak üzere dünyanın dört bir köşesindeki katliam, vahşet, darbe ve zulümler karşısında pasif bir duruş sergileyen Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı protesto eylemi düzenledi.

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sektör (işkolu) sendikalarının yoğun katılım gösterdiği protesto eylemi, Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği'nin Ankara-Oran'daki binası önünde gerçekleştirildi.

 

01 Eylül 2013 Cumartesi saat 11:30'da Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği Binası önünde toplanan HAK-İŞ ve MEMUR-SEN'liler, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM yetkililerini, Mısır'daki darbe ve Suriye'deki vahşet başta başta olmak üzere, uluslararası sorunlar karşısında aktif bir tutum takınmadıkları için protesto etti.

 

HAK-İŞ ve Memur-Sen Genel Merkezinden, bağlı sendikaların Genel Merkezleri ve Şube Başkanlıklarından yöneticilerin, uzmanların, personelin, üyelerin ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen BM'yi Protesto Eylemi kapsamında, Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya tarafından HAK-İŞ - MEMUR-SEN ortak basın bildirisi ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay tarafından HAK-İŞ ile MEMUR-SEN'in birlikte BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a hitaben Türkçe-İngilizce-Arapça dillerinde yazdığı ortak mektup okundu.

 

Sivil halktan da katılımın yoğun olduğu protesto eylemi boyunca "Zulûm Heryerde, BM Nerede?", "BM Uyuma, Mazlumlara Sahip Çık!", "Suriye'de Kimyasal, Mısır'da Darbe! BM Nerede?", "Mazlumun Ahı, İndirir Şahı", "Zulme Karşı Direneceğiz" gibi sloganlar atıldı, dövizler taşındı ve tekbir getirildi.

 

Üzerinde "Katliamları ve Darbeleri Kınıyoruz" yazan siyah çelenk, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa TORUNTAY ve MEMUR-SEN Genel Sekreteri Günay KAYA tarafından BM Binası önüne bırakıldı ve BM Genel Sekreteri Ki-Moon'a hitaben yazılan mektup, BM yetkililerine teslim edildi.

 

Birlikte BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a hitaben Türkçe-İngilizce-Arapça dillerinde yazdığı ortak mektup okundu.

 

 


BM GENEL SEKRETERİNE BIRAKILAN MEKTUP İÇİN TIKLAYINIZ..

BM GENEL SEKRETERİNE BIRAKILAN MEKTUBUN İNGİLİZCE METNİ İÇİN TIKLAYINIZ..

BM GENEL SEKRETERİNE BIRAKILAN MEKTUBUN ARAPÇA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ..

ORTAK BİLDİRİ METNİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Eylül 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu