ARSLAN; “TAŞERON İŞÇİLİK SORUNUNU ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

28 Ağustos 2013 14:00, Haberler


ARSLAN; “TAŞERON İŞÇİLİK SORUNUNU ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

 

Kayseri’de bazı temaslarda bulunan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Arslan, taşeron işçilik sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçi sorununun giderek kangren haline dönüştüğünü belirterek, “Belediyeler, ağırlıklı olarak, mevzuat ve kanun gereği kadrolu işçi çalıştıramıyor ve hizmet alımı yoluna gidiyor. Hizmet alımı ihalesini kazanan firmalar, işçileri çalıştırıyor, yani belediyelerde taşeron işçiler çalışıyor. Birçok konuda öncü olan Kayseri'den taşeron işçi sorununun çözümünde de öncü olmasını bekliyoruz” dedi.

 

Arslan, Kayseri’de bazı ziyaretlerde bulundu. Arslan, beraberinde HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir’in de yer aldığı ilk ziyaretini Kayseri Büyükşehir Belediyesine yaptı. Daha sonra Boydak Grup CEO’su Memduh Boydak ile Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı makamlarında ziyaret etti.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Arslan, Kayseri’nin modern bir şehir olduğunu ve birçok alanda örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kayseri'yi işçi-işveren ilişkileri yönünden 'Barış Modeli' olarak nitelendiren Arslan, bunun mimarının da Başkan Özhaseki olduğunu vurguladı.

 

Arslan, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi'nde başarılı bir toplu sözleşme imzalamıştık. Bugüne kadar geçen süreçte arkadaşlarımızın ücretlerinin ödenmesinde, işçi-işveren ilişkilerinde, birlikte çalışma konusunda uyum içerisindeyiz. Kayseri Anadolu'nun yeni yıldızlarından birisi. Her gelişimizde çok önemli projeleri hayata geçmiş buluyoruz. Daha önce geldiğimizde tramvay başlamıştı, görüyoruz ki tramvayın güzergahı daha da uzatılmış. Erciyes projesi büyük ölçüde tamamlanmış durumda.

 

Arslan; Çalışma hayatında önemli bir sorun olan “Taşeron İşçilik” konusunda Hak-İş olarak bazı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Arslan, şunları söyledi:


“Taşeron sorununun çözümüyle ilgili çalışmalar yapıyoruz”

 

“Taşeron işçiler konusunda da açıklamalar yapan Arslan, bu meselenin çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, Başkan Özhaseki'nin bu durumu Başbakan'a kadar ilettiğini hatırlatarak "Kayseri her alanda öncülük yapıyor. Taşeron işçiler konusunda da öncülük yapacağına inanıyorum. Sayın Başkan'ın hem belediye başkanlığındaki tecrübesi, hem siyasi tecrübesi, hem de sosyal olaylara bakışındaki hassasiyetini yakından biliyorum. Ondan dolayı da bu sorunun çözümünde Kayseri merkez olacaktır diye düşünüyorum. Başkanın da bu konuda desteğine ve katkısına ihtiyacımız var. Bu sorunların çözümü için biz de Hak-İş olarak üzerimize düşeni yapıyoruz/yapacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Çelik’le Taşeron sorunuyla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Konu Sayın Başbakan'a kadar gitti. İnşallah iyi bir sonuç çıkar” dedi.


“Çevremizdeki sorunlara duyarsız kalamayız”


24 Ağustos’ta Ankara'da "Mısır için direniş, İnsanlık için direniş" mitingi düzenlediklerini hatırlatan Arslan, “Bazı kesimler, (Mısır'dan, Suriye'den bize ne) diyorlar. Mısır'daki ve Suriye'deki olaylara kayıtsız kalamayız. Oralardaki olaylar bizleri de ilgilendiriyor. Ayrıca, 98 yıl önce Beyrut'taki, Şam'daki, Lübnan'daki, Filistin'deki insanların Çanakkale'de ne işleri varsa, bizim de şimdi Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de öyle bir işimiz var” ifadelerini kullandı.


Özhaseki: “Taşeron sorununu en üst mercilere kadar ilettik”


Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Taşeron belediyelerin kanun olmadığı için eleman alamadıklarını ve işleri mecburen hizmet satın alma yoluyla götürmek durumunda kaldıklarını söyledi. Hizmet satın almanın başta memnuniyet yarattığını; ancak zamanla mahsurlarının ortaya çıktığını vurgulayan Özhaseki, “Bu konuda en üst mercilere kadar sıkıntıyı ilettik. Sayın Başbakan'ın emriyle Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in bir çalışması var. İnşallah makuliyet ölçüsünde biter bu durum” ifadesini kullandı.


“Huzur bir nimettir”


Kayseri'nin binlerce yıllık ticari geçmişi, deneyimi, tecrübesi ve geleneği olduğunu ifade ederek, “Kayseri'de genellikle insanlar, sorunlarını mahkemeye gitmek yerine, bir arabulucu sayesinde makuliyet esasına göre çözerler. Biz de belediyemizde ve işlerimizde böyle davranıyoruz” dedi.  Huzurlu bir ortamın büyük bir nimet olduğunu kaydeden Özhaseki, “Biz huzur kelimesini çok kullandığımızda insanlar, bunu pek anlamayabiliyorlar. ‘Ne var yani işte huzur’, deyip geçiştiriyorlar. Ortalığı karıştırmak, çatışma, kavga, savaş ortamı oluşturmak çok kolay ama bu ortamlardan çıkıp huzuru tesis etmek çok zor. Allah Mısır, Suriye, Filistin, Afganistan gibi çatışmaların sürdüğü yerlere de huzur nasip etsin” diye konuştu.


Arslan, Boydak Grup CEO Memduh Boydak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile görüştü.


Temasları çerçevesinde Kayseri Hizmet İş Sendikası Şube Başkanlığını da ziyaret eden Arslan, Kanal 38 Televizyonunda programa katıldıktan sonra  Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Harikalar Diyarını gezdikten sonra Kayseri’den ayrıldı.

Kayseri Kanal 38 Televizyonundaki program

Boydak Grup CEO’su Memduh Boydak

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu